Moldovenii care merg în Germania sunt obligați să aibă un test Covid-19 negativ

Începând de luni, 11 ianuarie, toate persoanele care intră în Germania după ce s-au aflat într-una dintre “zonele de risc”, inclusiv Republica Moldova, oricând în ultimele 10 zile, trebuie să prezinte un test Covid-19 negativ.

Cei care nu au un astfel de test, sunt obligați să îl facă în Germania, imediat ce intră în țară.

Potrivit unui comunicat al MAE din România, în cazul efectuării testului anterior intrării în Republica Federală Germania, testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză.

MAE reaminteşte că persoanele care sosesc în Republica Federală Germania sunt obligate să se deplaseze direct la domiciliu sau în alte spaţii de cazare adecvate, în vederea autoizolării (carantină) pentru o perioadă de 10 zile de la sosire.

Respectarea obligaţiei de carantină este verificată de autorităţile de land atât aleatoriu, cât şi în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un al doilea test, începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania şi doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al noii testări pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Mai multe informaţii pot fi obţinute prin apelarea liniei telefonice dedicate – 116 117.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă informarea temeinică anterior deplasării şi consultarea eventualelor măsuri de ultim moment sau măsuri specifice adoptate de landul de destinaţie, ce sunt disponibile AICI.

Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Philip au primit vaccinul împotriva Covid-19
Articolul anterior
Austria va deschide școlile. Elevii vor primi teste rapide gratuite în fiecare săptămână
Articolul următor
Alte articole interesante