Moldovenii care merg în România fără paşaport românesc vor sta în carantină

Lista țărilor din zona verde, cele care sunt exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare a fost actualizată de Guvernul României, iar zborurile suspendate către și dinspre aceste state urmează să fie reluate în data de 7 iulie.

separator

Astfel, potrivit deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență excepția se aplică din data de 7 iulie persoanelor asimptomatice care sosesc în România din Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Marea Britanie, Monaco, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania, Țările de Jos, Ungaria, Vatican, precum și din state terțe – Algeria, Australia, Canada, Coreea de Sud, Georgia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia, Uruguay.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Republica Moldova nu se regăseşte în cea de-a doua listă, prin urmare, moldovenii fără cetăţenie română care vor pleca în România vor fi plasaţi în carantină.

Acum trei zile, Ambasada României în Republica Moldova a anunţat că toate persoanele care intră în România nu vor mai trebui să stea în carantină, după ce după ce a fost publicată decizia motivată a Curţii Constituţionale din România, care a constatat neconstiţională carantina.

sursa: www.publika.md

Un francez a venit să locuiască într-un sat din Moldova, după ce s-a îndrăgostit de țara noastră
Articolul anterior
Accident cumplit în Cehia. Două trenuri s-au lovit frontal: sunt cel puțin trei morți și 30 de răniți
Articolul următor
Alte articole interesante