Moldovenii care muncesc în Marea Britanie ar putea beneficia de pensii

Guvernul de la Chișinău își dorește să lanseze negocieri cu autoritățile din Marea Britanie vizavi de semnarea unui acord comun de cooperare în sectorul protecției sociale, dar și a unui acord privind conversia permiselor de circulație rutieră.

Doleanța a fost exprimată, astăzi, la Londra, de către premierul Natalia Gavrilița în cadrul unor întrevederi cu oficiali britanici, transmite Ziarulnațional.md.

În discuțiile cu Wendy Morton, subsecretar de stat parlamentar pentru vecinătatea europeană și SUA, părțile au exprimat deschiderea de a valorifica la maximum prevederile Acordului strategic de parteneriat, comerț și cooperare între Republica Moldova și Marea Britanie, semnat la sfârșitul anului 2020.

Asistența oferită de Regatul Unit a constituit un alt subiect pe agenda discuțiilor, subliniază un comunicat de presă al Guvernului. Natalia Gavrilița a mulțumit părții britanice pentru asistența oferită în domeniul bunei guvernări, combaterii corupției, și reformei justiției.

„Proiectele implementate cu implicarea organizațiilor societății civile, instituțiilor mass-media și experților naționali și internaționali asigură suportul pentru reformele autentice în combaterea corupției sistemice”, a precizat premierul Natalia Gavrilița.

Emmanuel Macron a schimbat nuanța unei culori a drapelului național al Franței
Articolul anterior
În România se scumpește și apa, cu până la 25%
Articolul următor
Alte articole interesante