Moldovenii care nu dețin cetățenie română nu se pot vaccina cu serul Pfizer, la Iași

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, România, organizează Maratonul de vaccinare împotriva Covid-19, în perioada 14-16 mai 2021.

Moldovenii fără cetățenie română se vor putea vaccina cu Pfizer la Iași

Cetățenii moldoveni care nu au și cetățenia României nu vor putea participa la maratonul de vaccinare împotriva Covid-19 inițiat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, România. Restricția vine în contextul hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care se prelungește starea de alertă pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de încă 30 de zile. Astfel, doar cetățenii Republicii Moldova care au cetățenie dublă se pot vaccina, în baza cărții de identitate românești.

Potrivit universității române, începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16:00, până luni, 17 mai, ora 8:00, orice persoană care a împlinit vârsta de 16 ani se poate prezenta la UMF Iași (str. Universității nr. 16), fără programare, pentru a fi imunizat cu prima doză de ser Pfizer. 

Pentru minori este necesar un acord (în scris) al unui părinte sau al tutorelui legal.

Pe esplanada UMF Iași va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universității vor fi amenajate 20 de fluxuri de vaccinare. În această acțiune de amploare, ce se va desfășura non-stop, vor fi antrenați, în mod voluntar, peste o mie de membri ai comunității academice a Universității – cadre didactice, studenți, personal administrativ ș.a.

De asemenea, rapelul va fi asigurat de UMF Iași la 21 de zile de la prima doză, în weekend, în perioada 4-6 iunie.

Aflați mai multe detalii la Direcția de Sănătate Publică Iași – DSP Iași, tel. +40 232 210 900

Poliția de Frontieră română poate oferi detalii privind condițiile de traversare a graniței pentru cetățenii cu pașaport biometric. Telefon de contact +40 021 9590 

A dispărut fără urmă! O copilă din Strășeni, căutată cu disperare de către rude
Articolul anterior
Bilanțul cazurilor noi de Covid-19 confirmate astăzi, 12 mai
Articolul următor
Alte articole interesante