Moldovenii care nu sunt vaccinați pot călători în Turcia cu un test rapid antigen negativ

Persoanele care au fost vaccinate împotriva coronavirusului nu mai sunt obligate să prezinte un test PCR negativ, dacă călătoresc în Turcia. Și cei care nu au fost vaccinați pot vizita Turcia, cu un test antigen rapid.

Informațiile provin dintr-un comunicat de presă al Turkish Airlines publicat pe 1 iunie, relatează iz.ru.

Turiștii din Afganistan, Brazilia, Bangladesh, Africa de Sud, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka și cei care au vizitat țările listate în ultimele două săptămâni trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru Covid-19, care a fost făcut cu până la 72 de ore înainte de călătorie.

De asemenea, un certificat cu rezultat negativ pentru Covid-19 va fi necesar pentru turiștii din Marea Britanie, Iran, Egipt și Singapore.

Turiștii care sosesc din alte țări decât cele menționate mai sus, inclusiv Moldova, nu vor fi puși în carantină.

Cei care au fost vaccinați cu cel puțin 14 zile înainte de călătorie sau au avut Covid-19 în ultimele șase luni, nu au nevoie de test PCR cu rezultat negativ.

Testul antigen rapid trebuie efectuat cu până la 48 de ore înainte de intrarea în Turcia. Copiii sub 6 ani nu au nevoie de testare.

Coronavirus: circa 6.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. Câte cazuri au fost pozitive
Articolul anterior
Mai mulți muncitori s-au prăbușit de pe schelele instalate la etajul 9 al unui bloc în construcție de pe strada Trandafirilor
Articolul următor
Alte articole interesante