Moldovenii care revin de peste hotare rămân în carantină. Hotărârea este valabilă cel puțin până la data de 15 iulie

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a extins starea de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până la data de 15 iulie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

separator

Potrivit deciziei autorităților, se mențin până la data de 15 iulie 2020 condițiile, restricțiile și excepțiile pentru persoanele care traversează frontiera de stat, prevăzute de punctele 10,12,13,14 ale Hotărîrii CNESP nr. 11 din 15 mai 2020 cu modificările ulterioare.

Prin urmare, cetățenii moldoveni care revin în țară sunt obligați să se carantineze în continuare la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, indiferent de țara din care se întorc. Această restricție nu a fost eliminată.

Punctul 14 din Hotărîrea nr.11 din 15 mai 2020 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică are următorul cuprins:

„14. Exceptie de la prevederile pct.13, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă, nu sunt obligați să respecte regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate, se stabilește pentru următoarele categorii de persoane:

14.1. conducători auto şi personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor şi brigăzile garniturilor de tren;

14.2. persoane care călătoresc din motive de sănătate sau umanitar, inclusiv însoțitorul, după caz (cu prezentarea documentelor confirmative);

14.3. elevii/studenții, înmatriculați în unitățile/instituțiile de învățământ de peste hotarele țării noastre, care au de susținut probe sau examene la încheierea ciclurilor de învățămînt gimnazial/liceal/învățămînt superior;

14.4. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document confirmativ;

14.5. lucrătorii transfrontalieri;

14.6. membri ai misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internaţionale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar; 14.7. persoane în tranzit.”.

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 15 iulie
Articolul anterior
Bucurați-vă de natură – modalități de a vă simți bine în sezonul de înflorire
Articolul următor
Alte articole interesante