Moldovenii care se întorc în Germania sunt obligați să efectueze gratuit testarea pentru Covid-19

Călătorii care revin în Germania din regiuni de risc vor fi obligaţi să se testeze pentru noul coronavirus, începând de sâmbătă. Anunțul a fost făcut de ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn. R. Moldova este de asemenea o țară cu risc sporit, inclusă în lista roșie de către institutul german de boli infecţioase Robert Koch.

separator

În privinţa listei acestor zone, guvernul german o actualizează constant, în prezent ea cuprinzând, din Uniunea Europeană, Luxemburgul şi trei regiuni spaniole, Aragon, Catalonia şi Navarra.

Criteriul cheie pentru includerea pe această listă este ca în regiunea respectivă să se înregistreze peste 50 de cazuri noi de contaminare la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, menţionează DPA, conform Agerpres.

Până acum, unele landuri le solicitau celor care reveneau din astfel de zone de risc să se izoleze timp de 14 zile, testarea nefiind însă obligatorie. De sâmbăta trecută, toţi pasagerii internaţionali au posibilitatea de a face, benevol, un test gratuit.

Obligativitatea testării este o temă controversată în Germania, criticii afirmând că ea contravine libertăţilor individuale, aminteşte DPA.

În condiţiile în care numărul cazurilor de contaminare confirmate în 24 de ore a trecut de 1.000 pentru prima dată din mai, ministrul german a subliniat că această tendinţă este îngrijorătoare, deşi a dat asigurări că autorităţile pot gestiona actuala rată de infectare, a cărei creştere a explicat-o atât prin impactul revenirii călătorilor din străinătate şi al nerespectării normelor de distanţare, cât şi prin intensificarea testării.

Joi, institutul german de boli infecţioase Robert Koch a raportat 1.045 de noi infectări în 24 de ore, pentru prima dată din 7 mai când se trece de pragul de 1.000.

Vârful a fost la începutul lui aprilie, cu 6.000 de cazuri noi pe zi. Potrivit RKI, bilanţul total este de minim 213.067 de cazuri de infectare de la debutul pandemiei, cu 9.175 de decese asociate.

Premieră medicală în țara noastră. Medicii au scos un glonte din creierul unui tânăr, după o intervenție de 6 ore
Articolul anterior
Imaginile dezastrului. Cum arată orașul Beirut după cele două explozii. Clădirile pe o rază de 24 de kilometri, avariate
Articolul următor
Alte articole interesante