Moldovenii care vin din Italia nu trec niciun control la aeroportul Chișinău

Moldovenii care au revenit astăzi de la Veneția spun că nu au trecut niciun control la Aeroport. Oamenii susțin că nu li s-a măsurat temperatura și că nu toți vameșii purtau măști de protecție.

separator
Reprezentanții poliției de frontieră au spus că nu au fost luate măsuri speciale de control, în cazul cetățenilor care vin din Italia, pentru că nu au primit asemenea indicații de la Organizația Mondială a Sănătății, transmite protv.md.

După ce au trecut controlul la vama, moldovenii care au venit din Veneția spun că nu li s-a măsurat temperatura și nici pliante informative nu au primit.

”Nu am trecut nici un fel de control special contra virusului, nici măști, nici nimic.” ”Nu a fost niciun control, absolut nimic. -Vameșii sunt cu măști? -Aici la intrare da, când prezentăm pașapoartele.”

Altfel stă situația în Italia, unde pasagerii sunt supuși unui control riguros. ”Când am aterizat în Italia, erau doi bărbați mascați și controlau temperatura, erau cu două aparate. Dar la noi nu, nu am văzut nimic.”

Responsabilii de la poliția de frontieră au spus că deocamdată nu au fost luate măsuri speciale de control în cazul cetățenilor care vin din Italia.

”O să vedem mâine, mâine cu siguranță mă întâlnesc cu colegii mei și o să discutăm. În cazul în care o să fie solicitări sau dacă Organizația Mondială a Sănătății vine cu susțineri sau indicații, noi neapărat vom ține cont de ele”, a declarat Ana Marchitan, ofițer de presă al politiei de frontieră.

Al treilea deces de coronavirus în Italia. Peste 150 de persoane sunt infectate
Articolul anterior
Italienii golesc rafturile magazinelor. În Milano, Torino și alte localități se închid școlile, grădinițele, universitățile și oficiile
Articolul următor
Alte articole interesante