Moldovenii cu cetăţenie română care muncesc peste hotare ar putea încasa alocaţii europene pentru copii

Foarte mulți români, inclusiv cei din Republica Moldova, care lucrează în străinătate, ar putea încasa alocații europene pentru copii.

Foarte mulți români, inclusiv cei din Republica Moldova, care lucrează în străinătate ar putea încasa alocații europene pentru copii. Însă prea puțini știu că există acest suport financiar sau cum să îl obțină. Procedura este simplă: trebuie să depună un formular la Agenția Națională pentru Prestații Sociale. Alocația europeană este între 100 și 160 de euro, scrie safenews.md cu referire la digi24.

Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision: „Toți românii care lucrează în afară legal și au reședința pe teritoriul unei țări europene au acces la această alocație europeană, care de fapt e o prestație de tip familial. Are de fapt același regim ca și alocațiile din sistemul românesc. Se poate obține și retroactiv mergând pe un termen de 1 până la 3 ani. Bineînțeles, sunt mai multe criterii care se iau în calcul.  În acest moment, deși vorbim de milioane de români plecați în afară României pentru a lucra, cam 3% dintre cei de pe teritoriul Uniunii Europene obțin acest tip de alocație, ceea ce înseamnă că principala problemă în accesarea acestei alocații este lipsa de informare. Una dintre soluțiile la care ar trebui să ne uităm cu prioritate este aceea de a ne informa cetățenii. Noi, cei din instituțiile responsabile să o facem, și aici m-aș uită la agenția județeană pentru prestații sociale sau la agenția națională în curtea căreia se depune formularul E411 pentru obținerea alocației”.

Caz şocant la Negureni unde un bărbat şi-a înjunghiat cu cuţitul propriul copil
Articolul anterior
Şase ani de iubire în familia Adelei Popescu şi Radu Vâlcan
Articolul următor