Moldovenii cu cetățenie română se vor putea angaja ca muncitori sezonieri în Marea Britanie. Cât va costa viza?

Cetățenii români vor putea lucra în continuare în Regatul Unit, în baza unei vize de ședere cu o durată de până la șase luni, anunță Ambasada Marii Britanii în România.

„Cetatenii romani care cauta munca sezoniera in Marea Britanie vor fi bineveniti in 2021. Proiectul pilot pentru muncitorii sezonieri, lansat initial in 2019, a fost extins si prelungit pentru un an, suplimentar pentru cei care doresc sa vina sa lucreze la fermele din Marea Britanie pentru o perioada de pana la sase luni.

Mai multe informatii, inclusiv cerintele de viza, sunt disponibile pe platforma gov.uk.

Cei interesați pot solicita o viză de lucrător sezonier, cu o durată de 6 luni.

În acest sens, aplicanții trebuie să arate că vor fi plătiți și să îndeplinească anumite condiții, printre care să fie majori și să aibă dovada că se pot întreține financiar pe durata șederii.

Pe platforma online este menționată necesitatea unui certificat de sponsorizare. Acesta este un număr de înregistrare, ce oferă acces la informații despre aplicant și tipul de muncă pe care o va face pe teritoriul Regatului Unit.

Cei interesați pot solicita viza cu cel mult trei luni înainte să lucreze ca sezonieri pe teritoriul Marii Britanii. Costul vizei este de 244 de lire sterline.

Persoanele care au primit acest tip de viză nu pot accepta un loc de muncă permanent, nu pot avea un al doilea loc de muncă, nemenționat în certificatul de sponsorizare, și nu pot aduce membri ai familiei în Marea Britanie, mai arata gov.uk.

sursa

Mamă și fiică, însărcinate în același timp. Când vor naște?
Articolul anterior
Câte cazuri de Covid-19 au fost confirmate astăzi, 13 ianuarie?
Articolul următor
Alte articole interesante