Moldovenii din Canada au organizat cea de-a 13-a ediție a Festivalului Vinului de Casă, Polobocul de Aur

Duminica, pe 17 februarie 2019, moldovenii din Ontario, Canada, au participat la Festivalul Vinului de Casa, Polobocul de Aur. În acest an, la cea de-a 13-a ediție a festivalului, diaspora din Ontario precum si oaspetii acestora din alte provincii Canadiene si State Unite ale Americii, s-au prins în hore ca acasă, împreună cu interpreta Lenuța Gheorghiță și muzica formației Catharsis.

separator
Artiștii moldoveni au călătorit peste ocean la invitația asociației moldo-canadiene DOR. Festivalul a fost deschis cu muzică și dans de către formația instrumentală locală Keff Band (Mihaiță Ciobanu, Valeriu Chițac și Grigore Zanfir, stabiliți cu traiul în Canada) și ansamblul de dans popular moldovenesc din Toronto, Colina, condus de Cristina Isac. Ringul de dans nu a avut loc de respiro, invitații festivalului alternând între hore și sârbe, muzică de estradă autentică, precum și ritmurile incendiare furnizate de nimeni altul decât DJ VEEO (Viorel Țigănaș, stabilit și el in Toronto). Evenimentul s-a petrecut într-o atmosferă în stil autohton plina de emotie si dor, fiind moderat cu iscusință de către prezentatorii Daniela Matei si Iulian Ursu.

În cadrul concursului au fost aduse spre degustare 10 vinuri albe și 13 vinuri roșii, lucrul comisiei de degustare fiind deloc ușor. După ce comisia, alcătuită atât din profesioniști în domeniu, precum și amatori înflăcărați, și-a încheiat activitatea, toate vinurile participante au fost puse la dispoziția invitaților pentru degustarea în cadrul concursului Simpatia Publicului, inițiat și gestionat de Areta și Eduard Cojocaru.

La intrarea în sală, invitații au fost întâlniți cu un pahar de vin, cum se obișnuiește la moldoveni, și au făcut poze în Casa Mare, decorată cu mult gust de Ina Chircu. Tot aici, în cadrul iarmarocului Polobocul de Aur, aceștia au avut posibilitatea să procure diverse articole precum bijuterii, genți și haine în stil tradițional, furnizate de către meșterii iscusiți din comunitate.

Festivalul Vinului de Casă în Canada a fost inaugurat de familia Bodișteanu în anul 2007 ca o intilnire între prieteni. Din 2014, când numărul invitaților s-a mărit dincolo de dimensiunile sălii de petreceri din casa fondatorilor, festivalul continuă a fi organizat de către o echipă de entuziaști care au și fondat împreună asociația moldo-canadiană DOR.

Aceștia sunt: Dumitru și Ina Chircu, Eduard și Areta Cojocaru, Tudor și Daniela Matei, si desigur fondatorii festivalului Lilia și Alexei Bodișteanu. Cea mai mare răsplată pentru munca depusă la organizarea festivalului sunt ecourile pozitive din comunitate, emoțiile și amintirile create pentru a fi savurate pe tot parcursul anilor. Mai multe detalii aflați pe pagina de Facebook Asociația Moldo-Canadiană DOR

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Candidează! Fii norocoasa care va urma GRATUIT Cursul de Formare al Instructorilor după Metoda Unica
Articolul anterior
Copii legați de paturi într-un spital. Autoritățile au demarat o anchetă
Articolul următor