Moldovenii din Portugalia care vor merge la vot trebuie să dețină un document care justifică deplasarea

Cetățenii Republicii Moldova, aflați în Portugalia, vor fi obligați să dețină un act care le justifică deplasarea la secția de vot. Această măsură se numără printre noile restricții anti-Covid, impuse pe teritoriul țării. Anunțul a fost făcut de Ambasada Republicii Moldova în Portugalia.

Astfel, în situația menținerii restricțiilor de circulație din și spre Aria Metropolitană Lisabona, alegătorii moldoveni sunt îndemnați să printeze sau să descarce în format electronic acest document. Acesta le va justifica deplasarea spre urna de vot.

Misiunea diplomatică atenționează că Guvernul Portugaliei a decis să prelungească restricțiile pe teritoriul național până pe 11 iulie 2021, ora 23:59.

Ambasada precizează că, alegătorii își pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarelor acte de identitate: Pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termen de valabilitate expirat; Buletinul de identitate cu fișa de însoțire, doar în curs de valabilitate; Livretul de marinar. Accesul în secția de votare se va permite doar cu purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice de doi metri în perimetrul secției de votare.

Campania de prevenire a înecurilor. Recomandările Poliției
Articolul anterior
Farmacia Familiei – Marca Comercială a Anului 2020
Articolul următor
Alte articole interesante