Moldovenii ignoră măsurile stării de urgență. Troleibuzele şi autobuzele sunt arhipline

Deși e stare de urgență, în stațiile de așteptare a transportului public din Capitală oamenii nu respectă distanţa socială, iar troleibuzele şi autobuzele sunt pline cu oameni.

Marţi dimineaţă militari și carabinieri au monitorizat situaţia. Cu toate acestea, oamenii s-au îmbulzit să urce în mijloacele de transport, iar unii nici nu avea măștile de protecție.

Unii care nu purtau mască, au luat-o la fugă atunci când au văzut camera de filmare. Unii oameni recunosc că le este frică să urce în transportul public, dar spun că nu au încotro.

Şoferii de microbuze afirmă că monitorizează numărul de pasageri şi respectă toate regulile impuse.

Responsabilii de la Regia Transport Electric din Capitală spun că zilnic, la linie sunt scoase 323 de troleibuze, numărul maxim de unităţi de transport, iar toate măsurile de igienă sunt respectate.

„Mizăm pe conştiinţa şi responsabilitatea socială ale locuitorilor municipiului Chişinău, astfel încât aceştia să respecte numărul de 50 de persoane într-un troleibuz.”

Responsabilul pentru presă din cadrul Primăriei, Vasile Chirilescu, a spus că zilnic, ies pe linie circa 100 de autobuze care sunt dezinfectate după fiecare cursă.

sursa: www.publika.md

Peste 20 de designeri autohtoni își vor prezenta colecțiile la Moldova Fashion Days, ediția Rebirth
Articolul anterior
Caz șocant în orașul Nisporeni! Un tânăr a murit după ce un individ l-a împins de pe un pod
Articolul următor
Alte articole interesante