Moldovenii în top „Forbes 500 miliardari români „

Cinci oameni de afaceri, originari din Republica Moldova, se regăsesc în topurile celor mai bogaţi români din acest an, realizate de publicaţiile „Forbes” şi „Capital”.

separator

Iar potrivit presei române, cel mai bogat basarabean rămâne a fi, fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza. Publicația „Forbes” menționează că Sturza ar avea o avere de 90-95 de milioane de euro, în timp ce „Capital” estimează averea milionarului la 84 de milioane de euro.

Familia Iavorski (Larisa şi Constantin) cu o avere de 52 de milioane de euro ocupă locul 85 în topul „Forbes Top 500 miliardari români”. Soții Iavorski dețin holdingul Unicom, unul dintre cei mai mari importatori de produse petroliere, care include întreprinderi de prelucrarea lemnului și de transport pe calea ferată.

De asemnea, în topul milionarilor români a mai intrat și Nicolae Petrov, care are o avere estimată la 20 de milioane de euro, ocupând astfel locul 255 în ultimul top „Capital 300- cei mai bogaţi români”. Omul de afaceri este fondator și acționar al companiilor Moldavian Airlines din Republica Moldova, Carpatair SA, Air Service și Carpatair Flight Training din România.

Valeriu Moraru şi soţia sa Violeta care dețin compania Azuga Waters ce dezvoltă afaceri cu ape minerale și sucuri, au o avere estimată la 20 de milioane de euro.

Iar potrivit „Forbes” un alt moldovean ce se află în acest top este Călin Fusu, ce deține o avere de șapte milioane de euro.

 

Sursa: http://www.moldovenii.md

Internauții români spun “NU” VOYO și ProTV
Articolul anterior
Anastasia Lazariuc recunoaște că s-a iubit în secret cu Mihai Constantinescu
Articolul următor
Alte articole interesante