Moldovenii, invitați să sărbătorească 30 de ani de prietenie dintre SUA și Republica Moldova. Caravana va ajunge în mai multe localități

Vino alături de noi la Zilele Americii pentru ca împreună să sărbătorim 30 de ani de prietenie dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova.

Caravana evenimentelor va fi lansată la Chișinău în data de 16 septembrie la ora 15:00, după care pe parcursul a două săptămâni va poposi la Causeni, Cahul, Edineț, Bălți și Rezina.

În fiecare localitate activitățile încep la 15:00 și se încheie cu proiecția unui film american la 20:00. Vă invităm să vă bucurați de muzica jazz în interpretarea formației din SUA Free Groove (în fiecare localitate la ora 18:00) sau vedeți numeroasele proiecte finanțate de guvernul SUA în timp ce vizitați expoziția. Toată lumea este binevenită și vor fi activități distractive pentru copiii de toate vârstele.

Programul evenimentelor per locații:
16 septembrie Chișinău – ora 15:00, Strada Pietonală Eugen Doga
17 septembrie Căușeni – ora 15:00, Scuarul Procuraturii
18 septembrie Cahul – ora 15:00, Piața Independenței
23 septembrie Edineț – ora 15:00, Scuarul Consiliului Raional
24 septembrie Bălți – ora 15:00, Piața Vasile Alecsandri
25 septembrie Rezina – ora 15:00, Scuarul Primăriei

Comandantul mercenarilor ruși Wagner a fost ucis în Ucraina. El a mai luptat în Cecenia, Siria, Libia și Georgia

Comandantul mercenarilor Wagner, Alexei Nagin (indicativul „Terek”), a fost ucis în Ucraina. El a fost eliminat lângă Bahmut la 20 septembrie, anunță numeroase surse ucrainene.

El era un apropiat al lui Evgheni Prigojin, afaceristul care a înființat gruparea Wagner. Nagin a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Federației Ruse.

Moartea mercenarului Alexei Nagin în Ucraina a fost confirmată de presă din Rusia.  Evgheni Prigojin a participat de altfel la înmormântarea să.

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența lui în special în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o postare pe rețelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanți competenți în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat naștere un grup de patrioți care și-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulți ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operațiuni, ceea ce Moscova a dezmințit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale și de media ruse de finanțarea grupului Wagner, ai cărui combatanți au fost văzuți mai ales în Siria, Libia, Ucraina și Republica Centrafricană.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

sursa

Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

soldati ucraina

Cea mai mare parte a oraşului Kupiansk, un nod feroviar strategic, a fost recucerită la începutul acestei luni, ca parte a unei contraofensive uimitoare a trupelor ucrainene în nord-estul ţării, conform presei străine.

Unele trupe ruse au rezistat pe malul estic al râului Oskil, peste un pod rutier distrus.

Civilii au fugit pe teritoriul ucrainean în timp ce bombardamentele continuau zi şi noapte.

Încă un oligarh rus a fost găsit mort. E sinucidere, conform anchetei

Șirul morților suspecte în rândul oligarhilor ruși continuă. Managerul Relațiilor Publice al Căilor Ferate Ruse și-a pierdut viața într-un mod suspect.

Oligarhul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit împușcat în locuința sa din Moscova. Anchetatorii au spus despre moartea sa că este o sinucidere, însă nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest caz.

Decesul managerul de PR al Căilor Ferate Ruse face parte dintr-un șir de morți suspecte care a fost declanșat la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Din februarie și până acum zeci de oligarhi ruși au murit, iar decesele tuturor au fost declarate sinucideri. 

sursa

Personalul din instituțiile medico-sanitare va primi salarii mai mari din 1 octombrie
Articolul anterior
Ucrainencele ar putea fi obligate să ia armele în mâini
Articolul următor