Moldovenii nevaccinați care vor intra în țară, monitorizați printr-o aplicație

De la 1 octombrie, moldovenii nevaccinați care vor reveni din țările aflate în zona roșie vor fi monitorizați printr-o aplicație dacă respectă sau nu regimul de carantină.

De la 1 octombrie, moldovenii nevaccinați care vor reveni din țările aflate în zona roșie vor fi monitorizați printr-o aplicație, dacă respectă sau nu regimul de carantină. Despre asta a anunțat noul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, care a mai spus că din octombrie, fișa epidemiologică va putea fi completată online, astfel fiind evitate cozile care se formează în prezent la punctele de control, scrie protv.md.

Pentru ca cei veniți din țările cu risc epidemiologic sporit de îmbolnăvire să poată fi verificați dacă respectă sau nu regimul de carantină, autoritățile noastre își propun să implementeze un sistem digital.

În prezent, persoanele plasate în izolare sunt monitorizate de medicii și de polițiștii de sector. Totodată, potrivit ministrului, ar urma să dispară și cozile care se formează în prezent la punctele de control, la vămi sau la Aeroport, întrucât fișa epidemiologică va fi completată în regim online. Și asta nu e tot.

”Va fi eliberat un certificat unic digital de vaccinare care va fi comun cu cel de testare și reabilitare de la data de 1 octombrie și un sistem electronic de completare online a fișei epidemiologice pentru pasagerii și călătorii care traversează frontiera de stat.”, susține ministrul

Vor călători liber moldovenii care vor prezenta un certificat de vaccinare împotriva virusului cu schema completată de imunizare și cu toate vaccinurile recunoscute la noi în țară: Johnson&Johnson, Pfizer, AstraZeneca, Sputnik V, Sinopharm, Sinovac și Moderna.

Insectele, tot mai multe și mai agresive
Articolul anterior
Momente emoționante pentru pompierii noștri, petrecuți cu aplauze de localnicii greci
Articolul următor