Moldovenii pot intra în țară cu actele expirate fără a fi sancționați

Cetăţenii Republicii Moldova care au actele moldoveneşti expirate pot intra pe teritoriul țării. În cazul în care persoana prezintă la intrarea în țară pașaportul sau buletinul de identitate moldovenesc expirat, reprezentantul Poliției de Frontieră verifică în baza de date identitatea și apartenența persoanei la cetățenia Republicii Moldova și, dacă datele se confirmă, permite intrarea cetățeanului în țară.

separator

Ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat că în aceste cazuri persoanele nu sunt sancționate, transmite IPN.

„Noi primim cetățenii moldoveni în țară cu pașaportul expirat, dar depinde dacă țara în care se află îi permite ieșirea cu astfel de document”, explică ofițerul de presă.

Dacă au actele expirate, cetățenii moldoveni trebuie să meargă la ambasada sau consulatul Republicii Moldova din țara în care se află pentru a obține titlul de călătorie, în baza căruia pot ieși din acea țară.

Autoritățile admit că în perioada de pandemie, persoanele cu dublă cetățenie au utilizat actele moldovenești expirate, pentru că cetățenii străini nu au voie să intre în țară.

Astfel, s-au văzut nevoiți să prezinte ca document confirmativ pașaportul expirat.

În România, ieri, au fost efectuate peste 18.000 de teste, fiind depistate 641 cazuri noi de Coronavirus
Articolul anterior
Automobile Renault electrice, oferite gratuit în Germania și Franța grație subvenţiilor de stat
Articolul următor
Alte articole interesante