Moldovenii sărbătoresc Ziua Națională a Vinului! Poze din PMAN

Muzică, vin și voie bună! Cea mai importantă sărbătoare națională dedicată vinului a fost inaugurată în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Ediția a 17-a a Zilei Naționale a Vinului este sărbătorită în data de 6 și 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, fiind desfășurată sub genericul „Vin din sufletul Moldovei”.

separator
A 17 ediție a Zilei Naționale a Vinului a întimpinat vizitatorii cu o ofertă tentantă: 60 de standuri cu peste 1000 de vinuri, 20 de ansambluri etno-folclorice și interpreți care vor evolua pe scenă, 4 zone tematice ce vor găzdui master-classuri despre arta de a savura „Vin din sufletul Moldovei”, un târg de meșteșugărit, master-class de dans popular, lansări de carte și multe alte activități, menite să pună în valoare tradițiile acestei țări.

Vezi mai multe poze, dar și imagini video, din cadrul evenimentului! 

sursa foto: Facebook/Modova Wine Day

Filip Kirkorov nu cunoaște dacă are interdicție de intrare în Republica Moldova

Cântărețul rus Filip Kirkorov nu cunoaște despre includerea numelui său în lista persoanelor din Federația Rusă, cărora le-a fost aplicată interdicția de intrare în R.Moldova.

Поролоновая жопа: Филиппа Киркорова обвинили в искусственной заднице, а он  дал себя пощупать

Despre acest lucru a anunțat reprezentantul artistului, Ecaterina Uspenskaia, pentru RIA, transmite www.deschide.md.

„La moment, noi ne gândim la concertele care ar urma să aibă loc la Kremlin, însă vom lua în calcul această informație”, a declarat ea.

De menționat că Filip Kirkorov a încercat să ajungă în R.Moldova la data de 29 iulie 2022 pentru a participa la un concert, în spatele cărui se aflau oamenii lui Șor. Artistul a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău, la bordul unei aeronave care efectua o cursă charter de la Istanbul. La bordul aceleiași aeronave, împreună cu Kirkorov mai era și un tânăr, cetățean al Ucrainei. La ieșirea din sala VIP, polițiștii de frontieră l-au anunțat pe Kirkorov că acesta are interdicție pe teritoriul R. Moldova, așa că s-a văzut nevoit să facă cale întoarsă.

Zaharova atacă din nou Chișinăul: Interzicerea panglicii bicolore – o decizie monstruoasă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, lansează noi acuzații în adresa Chișinăului după ce prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că hotărârea Curții Constituționale nu va împiedica autoritățile să sancționeze cetățenii R.Moldova care vor purta panglica Sf. Gheorghe în ziua de 9 Mai. Potrivit oficialului de la Moscova, interzicerea purtării panglicii bicolore reprezintă o „decizie monstruoasă”, transmite www.deschide.md.

Maria Zakharova: “We would like to understand Yerevan's basic viewpoint” -  Mediamax.am

„Este o decizie monstruoasă. Ei încă au tupeu să arunce această decizie în spațiul public sub forma unei justificări”, a declarat ea pentru Pervîi Kanal.

De menționat că la data de 20 aprilie 2022, Legislativul a adoptat legea care interzice simbolurile de război, inclusiv panglica „Sf. Gheorghe”, folosite de trupele ruse ca simbol în cadrul invaziei din Ucraina.

Nefiind de acord cu decizia Parlamentului, deputații PSRM au contestat legea respectivă la Curtea Constituțională.

Prin decizia CCM din 11 aprilie, a fost admisă parțial sesizarea depusă de deputații socialiști și s-a declarat drept neconstituțională sintagma „și care pot fi confundate cu acestea” din Legea privind contracararea activității extremiste, potrivit căreia este interzisă etalarea, confecționarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea difuzării publice a atributelor ori simbolurilor create prin stilizarea atributelor ori simbolurilor fasciste, național-socialiste (naziste), ale unei organizații extremiste sau a atributelor ori simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanității, precum și al propagandei sau glorificării acestor acțiuni, și care pot fi confundate cu acestea.

Un bărbat din Telenești, condamnat la 7 ani închisoare. A exploatat prin muncă trei persoane, în regiunea Moscovei

Un bărbat de 39 de ani din Telenești a fost condamnat la 7 ani închisoare, fiind învinuit de exploatarea prin muncă, în condiții extrem de grele, a trei persoane cărora nu le-ar fi achitat suma de circa două mii de dolari.

Până la 100 de deținuți ar putea fi eliberați astăzi | Digi24

Inculpatul a fost denunțat de fostul său prieten în 2016, după ce ceilalți doi bărbați îl bănuiau de faptul că el ar fi primit bani de la inculpat, fără ca să le ofere parte de remunerare ce li se cuvine.

Precum se arată în materialele cauzei, victimele s-au deplasat în orașele Solnichinogorck și Crasnogorsc din regiunea Moscovei, Rusia, unde au fost nevoiți să doarmă la podea, iar pentru ca să-și cumpere mâncare, parcurgeau până la 5 km, prin pădure. Mai mult, aceștia nici nu aveau unde-și găti mâncarea. Pe lângă toate acestea, potrivit declarațiilor, munceau și până la 22:00. 

Potrivit mamei unui din muncitori, acesta a sosit acasă după o perioadă în care nu aveau nici bloc sanitar, astfel încât acesta a revenit în haine murdare și a primit doar bani pentru călătoria Rusia-Moldova. 

În același an, la solicitarea procurorilor PCCOCS, bărbatul a fost plasat în arest preventiv, care a fost prelungit repetat.

Totodată, la solicitarea procurorilor, judecătorii au aplicat sechestre asupra a două terenuri agricole ale acestuia, pentru viitoarea confiscare.

Acum, potrivit sentinței bărbatul urmează să le întoarcă celor trei a câte 700 de dolari pentru munca efectuată.

Victimele au vârste de  28, 32 și, respectiv, 35 de ani, cu domiciliul în Orhei.

Tina Turner, în vârstă de 78 de ani, a suferit un transplant de rinichi. Cine este donatorul?
Articolul anterior
Atenție, șoferi! Circulația pe bulevardul Dacia va fi suspendată parțial timp de 7 zile
Articolul următor