Moldovenii vor putea să muncească în continuare în Israel, în condiții legale

Astăzi, 27 mai, a avut loc prima rundă de consultări moldo-israeliene asupra proiectului Protocolului de implementare pentru Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel (îngrijitori la domiciliu).

separator

Tratatul are drept scop reglementarea angajării cetățenilor Republicii Moldova în calitate de îngrijitori la domiciliu pe teritoriul Statului Israel, în condiții legale și cu respectarea drepturilor de muncă ale lucrătorilor moldoveni.

În cadrul consultărilor, părțile au discutat asupra mecanismului de recrutare și plasare a cetățenilor Republicii Moldova, care conform proiectului urmează a fi realizat de către Agenția Națională pentru Ocuparea de Muncă și Autoritatea pentru Populație și Imigrare din Israel.

Consultările au constituit un prim pas în definitivarea scopului și obiectivelor prezentului tratat, care urmează a fi supus negocierilor în termeni proximi.

În Moldova, sunt confirmate 232 cazuri noi de Covid-19
Articolul anterior
Două universități din Moldova vor fi lichidate, prin comasare cu USM
Articolul următor
Alte articole interesante