Moment crucial pentru Marea Britanie și UE. Ursula von der Leyen și premierul Sunak, față în față, pentru un acord post-Brexit

Moment crucial pentru Marea Britanie și Uniunea Europeană. Șefa Comisiei Europene merge la Londra să stabilească termenii unui Acord post BREXIT cu noul premier Rishi Sunak. 

Moment crucial pentru Marea Britanie și UE. Ursula von der Leyen și premierul Sunak, față în față, pentru un Acord post-BREXIT

Acord post-Brexit. Ursula von der Leyen ajunge luni, 27 februarie, la Londra.

Acord post-Brexit. Premierul britanic – Rishi Sunak urmează să poarte discuții față în față cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Luni, 27 februarie, vor fi revizuite acordurile post-Brexit din Irlanda de Nord, anunță The Guardian.

Se așteaptă ca să fie pus la punct un acord de revizuire a acordurilor post-Brexit în Irlanda de Nord.

„Astăzi, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și premierul Regatului Unit, Rishi Sunak, au convenit să continue discuțiile, față în față, pentru soluții comune și practice în cazul problemelor ridicate de protocolul privind Irlanda și Irlanda de Nord”, se arată într-o declaraţie comună, citată de presa britanica.

„Prin urmare, preşedinta Von der Leyen se va întâlni mâine cu prim-ministrul în Regatul Unit”, a confirmat și Sunak.

Vizita va da startul unui moment crucial în mandatul de prim-ministru al lui Sunak dar și în relația cu Bruxelles, mai notează presa de la Londra.

Ce prevede Protocolul privind Irlanda de Nord, post-BREXIT

Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, denumit în mod curent Protocolul privind Irlanda de Nord, valabil din 1 ianuarie 2021, este partea acordului privind retragerea Regatului Unit care asigură evitarea unei frontiere strict controlate pe insula Irlanda după retragerea oficială a Regatului Unit din UE la 31 ianuarie 2020.

Protocolul ia în considerare circumstanțele unice de pe insula Irlanda. Acesta a fost convenit între Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Uniunea Europeană (UE) ca soluție stabilă și durabilă menită să protejeze economia întregii insule și Acordul din Vinerea Mare (Acordul de la Belfast) în toate dimensiunile sale și să protejeze integritatea pieței unice a UE.

În urma unor discuții ample cu Guvernul Regatului Unit și a acțiunilor de comunicare desfășurate cu părțile interesate din Irlanda de Nord, la 13 octombrie 2021, Comisia Europeană a propus dispoziții adaptate care s-au axat pe creșterea flexibilității protocolului. Aceste măsuri concrete răspund dificultăților practice cu care s-au confruntat cetățenii și întreprinderile din Irlanda de Nord din cauza Brexitului. Acestea se axează pe alimente, sănătatea plantelor și animalelor, domeniul vamal, medicamente și colaborarea cu părțile interesate din Irlanda de Nord.

sursa

Cea mai mare grevă din Germania din ultimii ani, anunțată pentru luni. Transportul va fi paralizat

Milioane de oameni care fac naveta la serviciu trebuie să se aștepte luni la o paralizare a transporturilor în Germania. Atât traficul feroviar, cel cu mijloacele de transport în comun, cât și aeroporturile vor fi în mare parte în grevă la nivel federal, au anunțat atât sindicatul prestatorilor de servicii, Verdi, cât și sindicatul căilor ferate și transporturilor EVG, conform Deutsche Welle citată de radiomoldova.md.

Conflictul tarifar de la căile ferate Deutsche Bahn și din serviciile publice riscă să se transforme în cea mai mare grevă care a avut loc în Germania în ultimii ani, notează DW.

Greva va paraliza transportul feroviar, aproape toate aeroporturile, căile navigabile, porturile germane și serviciile de autostradă.

Compania feroviară germană Deutsche Bahn a anunțat că din cauza grevei de avertisment se vede nevoită să suspende luni în totalitate traficul feroviar pe distanțe lungi, fiindcă nu există posibilitatea organizării unui plan de avarie.

Și în traficul feroviar regional și urban „trenurile nu vor circula decât prin excepție”, a comunicat compania.

Lupta pentru majorarea salariilor va afecta și mare parte din aeroporturi.

Sindicatul cere majorarea salariilor cu 10,5%, minimum cu 500 de euro lunar. EVG negociază la rândul său cu patronatul în numele a 230.000 de angajați în cadrul a 50 de companii feroviare și firme de transport în comun, și insistă asupra creșterii cu 12% a salariilor, minimum cu 650 de euro în plus pe lună.

Ofertele făcute de Deutsche Bahn și de ceilalți angajatori se rezumă la o creștere cu cinci procente a salariilor și de plăți unice de maximum 2500 de euro. Partenerii sociali se acuză reciproc de eșuarea negocierilor salariale desfășurate în lunile februarie și martie, mai scrie DW, care citeaza DPA și AFP.

Tragedie pe mare! Cel puțin 29 de migranți care încercau să ajungă în Italia au murit înecați

Cel puțin 29 de migranți au murit după ce cel puțin două ambarcațiuni s-au scufundat în largul coastelor tunisiene la câteva ore distanță una de cealaltă, transmite Mediafax. Migranții subsaharieni încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Italia.

Este cel mai recent caz dintr-o serie de răsturnări de ambarcațiuni cu migranți în largul coastei tunisiene în ultimele zile, alte cinci ambarcațiuni scufundându-se în ultimele patru zile, potrivit BBC. Acest lucru vine după ce Tunisia a lansat o campanie împotriva migranților africani fără documente.

Între timp, oficialii italieni de pe insula Lampedusa spun că sunt copleșiți, după ce un număr record de 2.500 de migranți au sosit în ultimele 24 de ore.

Giorgia Meloni avertizează Europa că se află în pragul unei crize a refugiaților

Premierul italian de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a avertizat că Europa riscă un val uriaș de refugiați sosind pe coastele sale.

Tunisia a devenit un punct de legătură pentru migranții care doresc să ajungă în Europa, cifrele ONU arătând că cel puțin 12.000 de migranți care au debarcat anul acesta pe coastele Italiei au plecat din Tunisia. Această cifră a fost de doar 1.300 în aceeași perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, paza de coastă tunisiană afirmă că ia măsuri pentru a opri trecerea migranților, după ce a oprit aproximativ 80 de nave care se îndreptau spre Europa în ultimele patru zile, potrivit agenției de știri Reuters. De asemenea, aceasta spune că a reținut peste 3.000 de migranți.

Merită toată admirația! Fac sport la 70 de ani! Un grup de femei din satul Ratuș le dă exemplu tinerilor

Și femeile de la țară vor să fie frumoase și sănătoase! Asta o dovedesc un grup de vreo opt doamne din satul Ratuș, raionul Criuleni, care, ajunse la o vârstă onorabilă, au înțeles că mișcarea înseamnă viață și au decis să se îngrijească de sănătatea lor. Astfel, deja de mai mult timp, acestea se adună la ora 06:00 dimineață pe stadionul din localitate și fac sport.

Foste profesoare sau pur și simplu femei de la țară, cu gospodărie și multe griji pe lângă casă, acestea nu vor să-și neglijeze sănătatea și le dau exemplu tinerilor care stau mai tot timpul pe gadgeturi.

”Își irosesc timpul în telefoane! Nu știu unde vor ajunge!”, spun femeile.

Doamnele din Ratuș merită toată admirația! Având toate între 68 și 73 de ani fac sport în mai toată dimineața și au uitat de durerile de picioare sau medicamente.

După câteva cercuri de mers pe jos, aceste lucrează și la aparatele care au fost instalate pe stadionul din localitate.

Oamenii din sat le admiră pentru asta!

Aceștia le-a surprins pe doamne în timpul antrenamentelor matinale și au trimis pe adresa unica.md imagini VIDEO.

Vă invităm să vedeți ce minunate sunt și să le urmați exemplul.

Femeile susțin că sportul le face bine și se simt minunat.

În mai multe orașe din Rusia au avut loc acțiuni de comemorare a liderului rus de opoziție Boris Nemțov, asasinat în 2015 la Moscova
Articolul anterior
Madonna, în doliu. Veste zdrobitoare pentru diva muzicii pop
Articolul următor