Moment emoționant la Festivalul Tradițiilor Românești din Chișinău! Loredana Groza: „Sângele apă nu se face”

„Orice ar fi, sângele apă nu se face”. Acesta a fost mesajul interpretei din România Loredana Groza care a urcat aseară pe scena Festivalului Tradițiilor Românești de la Chișinău. Duminică, 14 mai curent, este ultima zi a acestui eveniment fiind descrisă ca una plină, pentru că mai mulți oameni au decis să petreacă acolo weekendul, scrie realitatea.md.

„Prima oară când am venit la Chișinău a fost în anii 90, prima dată după revoluție, când, să zicem că, granițele au dispărut. De atunci am venit de nenumărate ori și de câte ori vin, am o nostalgie și o emoție fantastică. Cred că oamenii de aici sunt speciali și mă simt cumva că avem același sânge și că orice ar fi, sângele apă nu se face. Indiferent de ce spune istoria, de ce spun politicienii, noi suntem frați și surori. De câteva ori vin aici, mă regăsesc … În 1994, a fost și un cutremur, când eram aici cu concertul”, a povestit Loredana Groza.

Publicul a aplaudat și șuierat în semn de susținere a mesajului.

Interpreta din România a continuat cu un cântec pe care l-a scris pentru „fetele care câteodată se simt singure”.

„Sunt aici așa fete? E mai bine să fim singure decât prost însoțite”, a îndemnat ea.

A fost invitata specială a festivalului. Înaintea sa, au cântat: Ad Libitum VOICES și Valeria Marcu. În prima seară a festivalului au ieșit pe scenă: Nicolae Furdui Iancu, Miara Velicu și Surorile Osoianu. În seara de duminică, va urca X.O. BAND.

Festivalul Tradițiilor Românești este organizat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și face parte din Programul Aniversar Ciprian Porumbescu la Chișinău, desfășurat sub Înaltul Patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis.

sursa video: realitatea.md

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Ne-a dus faina în lume, dar a rămas doar cu promisiuni din partea statului. Campioana Irina Rîngaci așa și nu a primit apartamentul promis
Articolul anterior
Sute de moldoveni s-au întrunit în cadrul Convenției Moldo-Americane
Articolul următor