Moment emoționant la Teatrul Național ,,Mihai Eminescu”. Gestul actorilor!

Pandemia i-a afectat grav pe oamenii de cultură. Actorii duc duc dorul scenei și al spectatorilor, dar și aceștia din urmă au rămas văduviți de artă și creație. Conform dispoziției aprobate de autorități, activitatea în incinta teatrelor rămâne în continuare interzisă.

separator

Spectacolele pot fi derulate doar în aer liber, cu păstrarea măsurilor de precauție. În mod evident, nimic nu poate înlocui o piesă jucată pe scenă, cu talentul și vocile măiestre al actorilor, într-un spațiu artistic destinat acestei munci creatoare.

Deznădăjduiți, actorii Teatrului Național ,,Mihai Eminescu” au recurs astăzi la un gest emoționant. Aceștia și-au aranjat costumele de scenă pe scaune, în rol de spectatori, la distanțe unele de altele.

,,Costumele spectacolelor noastre nu au rezistat și au hotărât să treacă din scenă – în sala TNME, compensând măcar parțial lipsa spectatorilor.
Ne e dor să vă vedem în teatru, dragii noștri spectatori!🎭🏛❤️”, au comunicat actorii, pe facebook.

Momentul a trezit nostalgie în rândul internauților. Publicul a apreciat postarea cu mii de like-uri exprimându-și astfel susținerea pentru oamenii de artă:

,,Dor de teatru, dor de voi…”

,,Toți vrem la teatru! Ne este dor de spectacole montate cu inspirație! Vrem să vă ascultăm vocile, să vă vedem jucând frumos, profund, adevarat!”

,,Ne este dor de voi, dragi actori! Vrem la teatru”

,,Abia așteptam sa fim spectatori, sa va vedem in scena și sa va scăldăm in aplauzele de final de spectacol!!! ❤️

,,Așteptăm cu drag! Dor de voi!🌹💋”

,,Ne este dor de spectacole 🌸🌸🌸”, sunt doar câteva dintre mesajele postate.

,,Ne dorim foarte mult să începem să jucăm stabil de la mijlocul lui septembrie, dar depindem de situația epidemiologică și, respectiv, de decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. La moment ducem tratative pentru a crea niște evenimente în aer liber”, au menționat reprezentanții TN, pe facebook.
 

Valeriu Munteanu a fost internat cu pneumonie severă Covid-19. Mesajul său către oameni!
Articolul anterior
Minivacanță pentru bugetari, la sfârșitul lunii august
Articolul următor
Alte articole interesante