Moment jenant pentru pasagera unui avion: a fost cântărită ca un bagaj înainte de îmbarcare

Moment jenant pentru pasagera unui avion care a fost nevoită să se urce pe un cântar pentru bagaje înainte de decolare, din cauza unor dubii avute de angajații companiei aeriene cu privire la greutatea declarată de femeie.

Un clip care prezintă această măsură umilitoare a fost postat inițial în luna martie 2023, dar a strâns 1,6 milioane de vizualizări pe TikTok, în timp ce telespectatorii speculează dacă compania aeriană discriminează călătorii cu greutate mare.

„Toți oamenii din aeroport făceau tot posibilul să arate că nu se uită atunci când o femeie a fost rugată să se urce pe balanța pentru bagajem pentru că a pretins că greutatea sa este de circa 60 de kg”, a scris utilizatorul TikTok @lilwessel în descriere, conform Rotalianul.

El a adăugat: „Este un avion mic, așa că au avut nevoie să știe greutatea noastră pentru decolare, din motive de siguranță”.

În înregistrarea video de cinci secunde, filmată pe un aeroport al cărui nume nu a fost făcut public, pasagera în cauză poate fi văzută stând pe cântarul pentru bagaje în fața celorlalți pasageri.

O persoană care a văzut videoclipul și-a amintit că și ea a fost supusă unei măsuri similare și a povestit:

„Mă întorceam acasă din Filipine și m-au cântărit… Nu m-am simțit niciodată atât de jenată în viața mea”.

Deși unii oameni au criticat această măsură, mulți utilizatori TikTok au luat apărarea companiei aeriene.

„De ce minte și pune în pericol viețile noastre, inclusiv a ei?”, a criticat un tip.

„Sunt îngrijorați de limitele de greutate ale avioanelor mici pentru că trebuie să aibă greutatea centrată într-o anumită parte a avionului”, a spus un altul.

„Nu știe că poate scrie pe o foaie de hârtie dacă nu vrea să o anunțe?”, a notat o a treia persoană.

Polemica survine în contextul în care mai mulți influenceri acuză companiile aeriene că nu se adaptează nevoilor persoanelor supraponderale.

Săptămâna trecută, o utilizatoare TikTok supraponderală a publicat un videoclip care a devenit viral după ce a argumentat că toate companiile aeriene ar trebui să lărgească culoarele avioanelor pentru a se adapta pasagerilor mai mari, numind actualul design „discriminator”.

Ea a distribuit și un videoclip – șters ulterior – în care avea dificultăți în a trece dintr-un capăt în celălalt al unui avion United Airlines, fiind nevoită să meargă pe lateral pentru a putea trece printre rândurile de scaune.

Femeia a fost criticată apoi de internauți , unii dintre ei cerându-i să nu mai călătorească cu avionul. Unul chiar a afirmat că astfel de culoare mai late ar reduce numărul de scaune, afectând așadar profiturile companiilor.

În 2021, Administrația Federală de Aviație din SUA a anunțat că, în curând, companiile aeriene ar putea solicita pasagerilor cu greutăți mari să se cântărească sau să-și declare greutatea înainte de îmbarcare în aeronavă.

Scopul era de a obține date noi cu privire la greutatea medie a pasagerilor, deoarece datele curente nu reflectă ratele actuale de obezitate din SUA.

Astfel, această măsură ar contribui la asigurarea faptului că aeronavele, în special cele mici, nu depășesc limita de greutate admisă.

Un operator va putea astfel să „determine greutatea reală a pasagerilor”, solicitându-le să urce „pe un cântar înainte de îmbarcarea în aeronavă”, conform ghidurilor transcrise de AirInsight.

Pentru a proteja confidențialitatea pasagerilor, s-a stipulat că „afișajul balanței ar trebui să rămână ascuns de ochii publicului”.

Cu toate acestea, agenția de reglementare a retras afirmațiile o lună mai târziu, declarând că, deși cântărirea pasagerilor era opțională, majoritatea companiilor aeriene vor recurge la alte metode de calcul a masei pasagerilor.

Metodele de rezervă includ „estimarea rezonabilă a greutății reale a pasagerului și adăugarea a circa 5 kg”, conform documentului.

De ce este important Rostov pe Don, acolo unde Prigojin i-a chemat pe Șoigu și pe Gherasimov

Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, urmărește să forțeze o schimbare de conducere în cadrul Ministerului rus al Apărării, dar este „puțin probabil să reușească”.

De ce e important Rostov, acolo unde au fost chemați Șoigu și Gherasimov

Cu toate acestea, orice mișcare de acest fel ar putea avea impact asupra războiului din Ucraina, transmite grupul de reflecție american Institute of War (ISW), citat de BBC, transmite digi24.ro.

ISW consideră că este „puțin probabil să reușească” ca Evgheni Prigojin să schimbe conducerea ministerului rus, deoarece Kremlinul pare să se opună acțiunii sale. 

Cu toate acestea, orice încercare a grupului Wagner de a prelua controlul asupra Rostov pe Don ar putea avea un impact asupra războiului din Ucraina, deoarece în Rostov se află comandamentul districtului militar rus de sud, care a avut un rol major în eforturile de război ale Rusiei. 

Armata a 58-a de arme combinate a districtului militar de sud este „în prezent angajată în mod decisiv în operațiuni defensive împotriva contraofensivei ucrainene în sudul Ucrainei și centrul de comandă pentru grupul comun de forțe rusești din Ucraina în ansamblu”, se arată în comunicat. 

Prigojin a transmis sâmbătă dimineaţa că se află în cartierul general al armatei ruse din oraşul Rostov, un centru-cheie pentru asaltul Rusiei asupra Ucrainei, şi că a preluat controlul asupra unor situri militare, inclusiv asupra unui aerodrom. 

Prigojin i-a chemat acolo pe ministrul apărării Serghei Şoigu şi pe şeful statului major Valeri Gherasimov.

FSB-ul rusesc face apel la grupul Wagner să nu facă „o greşeală ireparabilă” şi să-l aresteze pe Prigojin

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a cerut sâmbătă mercenarilor din grupul Wagner ”să nu facă o greşeală ireparabilă” şi să nu execute ordinele lui Evgheni Prigojin, şeful grupului, după ce acesta a făcut apel la o revoltă armată împotriva Ministerului rus al Apărării.

Yevgeny Prigozhin: UK reviews rules after Wagner head sued journalist - BBC  News

”Facem apel la luptătorii armatei private să nu facă o greşeală ireparabilă, să înceteze orice acţiune armată împotriva poporului rus, să nu execute ordinele criminale şi trădătoare ale lui Prigojin, să ia măsuri pentru arestarea acestuia”, se arată într-un comentariu al FSB, citat de Interfax și digi24.ro.

Potrivit comunicatului, ”declaraţiile şi acţiunile lui Prigojin sunt de fapt un apel la declanşarea unui conflict civil armat pe teritoriul Rusiei şi reprezintă o lovitură în spate pentru militarii ruşi care luptă împotriva forţelor pro-fasciste ucrainene”.

”Toate informaţiile răspândite pe reţelele de socializare în numele lui Evgheni Prigojin despre presupusul bombardament asupra unităţilor din spatele Wagner nu corespund realităţii şi reprezintă o provocare informativă”, adaugă FSB.

Serviciul a precizat că ”direcţia de investigaţii (…) a deschis un dosar penal legitim şi bine fundamentat împotriva lui Prigojin” pentru ”organizarea unei rebeliuni armate”, o infracţiune ce se pedepseşte de la 12 la 20 de ani de închisoare.

Prigojin a acuzat vineri armata rusă că a bombardat poziţiile companiei militare private şi a promis că îi va pedepsi pe vinovaţi.

Şeful Wagner a făcut apel la forţele din subordinea Ministerului Apărării să nu opună rezistenţă, în caz contrar vor fi ”eliminate imediat”, scrie .

”Suntem 25.000 şi vom afla de ce este haos în ţară”, a scris Prigojin, negând că ar fi vorba de o lovitură de stat. El a susţinut că dorinţa de a pune capăt ”haosului” care domneşte nu este ”o lovitură de stat”, ci un ”marş pentru justiţie” şi că operaţiunile militare nu vor fi afectate de acţiunile Wagner.

Potrivit lui Prigozhin, după ce „se vor ocupa” de cei care îi „anihilează” pe soldaţii ruşi, luptătorii Wagner „se vor întoarce pe front”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost informat despre ”situaţia din jurul lui Prigojin” şi că se iau măsuri corespunzătoare. 

Mihailo Podoliak, despre conflictul Prigojin-Kremlin: „Totul este abia la început în Rusia”

„Fractura dintre elite este prea evidentă”, a declarat Mihailo Podoliak, apropiatul președintelui ucrainean, în mijlocul tensiunilor din Rusia dintre Kremlin și șeful paramilitarilor Wagner, scrie The Guardian.

Avertismentul omului lui Zelenski, pe fondul conflictului Prigojin-Kremlin: „Totul este abia la început în Rusia”

Un consilier de rang înalt al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a descris acțiunile lui Evgheni Prigojin drept o „operațiune antiteroristă” și a declarat că „totul este abia la început în Rusia”. „Fractura dintre elite este prea evidentă. A fi de acord și a pretinde că totul este rezolvat nu va funcționa”, a scris sâmbătă pe Twitter Mihailo Podoliak, citat de Reuters. „Cineva trebuie neapărat să piardă: fie Prigojin, fie colectivul „anti-Prigojin”.

Totul este abia la început în Rusia”, a spus acesta. Fondatorul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a acuzat vineri armata rusă că a bombardat o tabără a luptătorilor săi și a declarat război conducerii militare de la Moscova – o escaladare dramatică a conflictului său cu Serghei Șoigu.

În vreme ce Ministerul Apărării a negat acuzațiile, procurorii au anunțat că Prijogin este acuzat oficial de incitare la revoltă armată, iar autoritățile din Moscova și din alte zone ale Rusiei au luat măsuri dure de securitate pentru a se proteja de un eventual asalt al zecilor de mii de luptători Wagner.

Atenția se îndreaptă în acest moment spre orașul strategic Rostov pe Don, aflat la 1.000 de kilometri de Moscova, pe care Prigojin susține că îl controlează, scrie BBC.

Droguri de 1,5 milioane lei, ridicate de la un tânăr de 18 ani, cu rol de curier la un magazin de droguri pe internet
Articolul anterior
Poliția reamintește cetățenilor despre escrocheriile cu ”ruda implicată în accident rutier”. S-au prins mai multe victime
Articolul următor