Moment jenant pentru pasagera unui avion: a fost cântărită ca un bagaj înainte de îmbarcare

Moment jenant pentru pasagera unui avion care a fost nevoită să se urce pe un cântar pentru bagaje înainte de decolare, din cauza unor dubii avute de angajații companiei aeriene cu privire la greutatea declarată de femeie.

Un clip care prezintă această măsură umilitoare a fost postat inițial în luna martie 2023, dar a strâns 1,6 milioane de vizualizări pe TikTok, în timp ce telespectatorii speculează dacă compania aeriană discriminează călătorii cu greutate mare.

„Toți oamenii din aeroport făceau tot posibilul să arate că nu se uită atunci când o femeie a fost rugată să se urce pe balanța pentru bagajem pentru că a pretins că greutatea sa este de circa 60 de kg”, a scris utilizatorul TikTok @lilwessel în descriere, conform Rotalianul.

El a adăugat: „Este un avion mic, așa că au avut nevoie să știe greutatea noastră pentru decolare, din motive de siguranță”.

În înregistrarea video de cinci secunde, filmată pe un aeroport al cărui nume nu a fost făcut public, pasagera în cauză poate fi văzută stând pe cântarul pentru bagaje în fața celorlalți pasageri.

O persoană care a văzut videoclipul și-a amintit că și ea a fost supusă unei măsuri similare și a povestit:

„Mă întorceam acasă din Filipine și m-au cântărit… Nu m-am simțit niciodată atât de jenată în viața mea”.

Deși unii oameni au criticat această măsură, mulți utilizatori TikTok au luat apărarea companiei aeriene.

„De ce minte și pune în pericol viețile noastre, inclusiv a ei?”, a criticat un tip.

„Sunt îngrijorați de limitele de greutate ale avioanelor mici pentru că trebuie să aibă greutatea centrată într-o anumită parte a avionului”, a spus un altul.

„Nu știe că poate scrie pe o foaie de hârtie dacă nu vrea să o anunțe?”, a notat o a treia persoană.

Polemica survine în contextul în care mai mulți influenceri acuză companiile aeriene că nu se adaptează nevoilor persoanelor supraponderale.

Săptămâna trecută, o utilizatoare TikTok supraponderală a publicat un videoclip care a devenit viral după ce a argumentat că toate companiile aeriene ar trebui să lărgească culoarele avioanelor pentru a se adapta pasagerilor mai mari, numind actualul design „discriminator”.

Ea a distribuit și un videoclip – șters ulterior – în care avea dificultăți în a trece dintr-un capăt în celălalt al unui avion United Airlines, fiind nevoită să meargă pe lateral pentru a putea trece printre rândurile de scaune.

Femeia a fost criticată apoi de internauți , unii dintre ei cerându-i să nu mai călătorească cu avionul. Unul chiar a afirmat că astfel de culoare mai late ar reduce numărul de scaune, afectând așadar profiturile companiilor.

În 2021, Administrația Federală de Aviație din SUA a anunțat că, în curând, companiile aeriene ar putea solicita pasagerilor cu greutăți mari să se cântărească sau să-și declare greutatea înainte de îmbarcare în aeronavă.

Scopul era de a obține date noi cu privire la greutatea medie a pasagerilor, deoarece datele curente nu reflectă ratele actuale de obezitate din SUA.

Astfel, această măsură ar contribui la asigurarea faptului că aeronavele, în special cele mici, nu depășesc limita de greutate admisă.

Un operator va putea astfel să „determine greutatea reală a pasagerilor”, solicitându-le să urce „pe un cântar înainte de îmbarcarea în aeronavă”, conform ghidurilor transcrise de AirInsight.

Pentru a proteja confidențialitatea pasagerilor, s-a stipulat că „afișajul balanței ar trebui să rămână ascuns de ochii publicului”.

Cu toate acestea, agenția de reglementare a retras afirmațiile o lună mai târziu, declarând că, deși cântărirea pasagerilor era opțională, majoritatea companiilor aeriene vor recurge la alte metode de calcul a masei pasagerilor.

Metodele de rezervă includ „estimarea rezonabilă a greutății reale a pasagerului și adăugarea a circa 5 kg”, conform documentului.

Halucinant! O femeie a plătit o sumă colosală unui fals atronaut rus care i-a cerut bani de rachetă să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea

O femeie din Japonia, înşelată de un fals astronaut rus care a cerut bani să se întoarcă pe Pământ şi să se căsătorească cu ea.

O femeie japoneză în vârstă de 65 de ani a fost victima unei escrocherii romantice internaționale puse la cale de o persoană care pretindea că este un astronaut rus care are nevoie de fonduri pentru a se întoarce pe Pământ, a anunțat poliția locală.

Poliția prefecturii japoneze Shiga a afirmat că victima din orașul Higashiomi i-a trimis escrocului aproximativ 4,4 milioane de yeni (aproximativ 41.340 de dolari) pe parcursul a mai multor luni, potrivit Global News.

Cei doi s-au cunoscut pe Instagram în iunie, când falsul astronaut i-a trimis femeii un mesaj și a pretins că lucrează la Stația Spațială Internațională, susține poliția.

Rețeaua de televiziune japoneză TV Asahi a afirmat că profilul escrocului includea mai multe fotografii făcute din spațiu.

Kyodo News, o agenție de știri cu sediul la Tokyo, a relatat că cei doi au comunicat și prin intermediul unei aplicații de mesagerie numită Line. Acolo, escrocul a pretins că este îndrăgostit de victimă și că vrea să se întoarcă pe Pământ pentru a se căsători cu ea.

Dar exista o capcană: escrocul pretindea că trebuie să plătească din buzunar pentru mai multe elemente ale călătoriei de întoarcere, inclusiv o rachetă și „taxele de aterizare” ale acesteia, a relatat Kyodo News.

Bani de rachetă pentru a se întoarce pe Pământ

Escrocul i-a spus femeii că o iubește și că vrea să înceapă o nouă viață cu ea în Japonia, dar că acest lucru se poate întâmpla doar după ce cumpără racheta pentru a zbura în țară, a susținut el. Femeia s-a conformat și i-a trimis „astronautului” tranzacții monetare repetate într-un cont bancar specificat.

Când escrocul a continuat să insiste ca ea să trimită mai mulți bani, victima a devenit suspicioasă și a alertat poliția.

Escrocheriile romantice online – deși rareori prezintă astronauți – au crescut în popularitate în ultimii ani.

Poliția regală canadiană încurajează utilizatorii rețelelor de socializare să rămână sceptici cu privire la mesajele venite de la persoane necunoscute. Organizația recomandă efectuarea unei căutări amănunțite pe internet cu privire la identitatea unei persoane. De asemenea, aceștia susțin că, dacă o persoană s-a „îndrăgostit repede” sau cere bani, ar trebui să fie privit ca un semnal de alarmă.

sursa

Mod sănătos de viață după gratii: Cursuri gratuite de fitness pentru deținutele de la Rusca

Pentru prima oară în istoria penitenciarului de femei din Rusca sunt organizate și desfășurate cursuri de instruire fitness. O antrenoare celebră în lumea sportului din Republica Moldova, Natalia Șveț s-a oferit să instruiască, gratis, timp de 6 săptămâni, femeile aflate în detenție, scrie unimedia.info.

„În scop de solidaritate, dar și de promovare a unui mod sănătos de viață după gratii, la prima ședință de sport, alături de femeile din detenție s-au antrenat și doamnele din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, în frunte cu directoarea adjunctă Liuba Jignea-Suveica. 

Înainte de a purcede la antrenamentul propriu-zis, directoarea adjunctă a ANP și-a exprimat mulțumirea pentru un astfel de eveniment, menționând că cea mai bună pastilă antistres este efortul fizic, îndemnând persoanele din custodia penitenciarului gazdă să practice sportul, indiferent de starea  de spirit. 

Pe lângă antrenamentele performante, trainer-ul Natalia Șveț, a venit cu un șir de recomandări în fața celor prezenți ce ține de o poziționare corectă, respirație corespunzătoare, stare de sănătate pozitivă și altele. Totodată, antrenoarea a dat promisiuni că timp de 6 săptămâni va depune toată străduința ca să transmită femeilor din detenție o parte din dragostea sa față de sport, dar și experiența acumulată, astfel încât, pe viitor, aceste antrenamente să aibă continuitate în cadrul penitenciarului. 

„Rănile câștigătorilor se vindecă mai repede, este un fenomen stabilit științific. La fel ca și faptul că frica și stresul slăbesc imunitatea. Trăim un stres continuu și acest lucru este cu certitudine dăunător pentru sănătate. A venit timpul să schimbăm lucrurile!„ a menționat înainte de a purcede la „treabă„ Natalia. 

Administrația Națională a Penitenciarelor aduce sincere mulțumiri antrenoarei Natalia Șveț pentru efortul și contribuția sa la reintegrarea persoanelor din detenție”, menționează ANP.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Condiții moderne la Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul, renovat și dotat cu mobilier. Ce alte instituții urmează

Hubul educațional de la Colegiul „Iulia Hasdeu” din Cahul a fost renovat și dotat cu mobilier modern pentru elevi și profesori. Încăperea are o suprafață de 500 de metri pătrați și cuprinde mai multe laboratoare și săli de clasă, un spațiu de consiliere psihologică, un laborator de creație video și o sală multifuncțională.

Modernizările au fost făcute din cadrul proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Suma investițiilor alocate colegiului din Cahul se ridică la 339 175 euro.

În total, în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt prevăzute aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.

Droguri de 1,5 milioane lei, ridicate de la un tânăr de 18 ani, cu rol de curier la un magazin de droguri pe internet
Articolul anterior
Poliția reamintește cetățenilor despre escrocheriile cu ”ruda implicată în accident rutier”. S-au prins mai multe victime
Articolul următor