Momente infernale, trăite în spital. Marcel Pavel a avut tuse cu sânge și a fost la un pas de moarte

Marcel Pavel s-a hotărât să vorbească despre momentele infernale prin care a trecut după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Artistul a ținut să menționeze că nu este o glumă, iar familia lui a suferit cumplit în tot acest timp cât el a fost internat la institutul Matei Balș din București.

separator

La scurt timp după ce a fost externat, Marcel Pavel a decis să povestească într-un interviu la Antena 3 despre chinurile prin care a trecut atunci când a fost testat pozitiv cu coronavirus. Deși mulți tind să creadă că acest Covid-19 înseamnă o simplă răceala, artistul a suferit complicații și a fost la un pas să fie intubat.

Solistul s-a luptat cu o dublă pneumonie.

„Cred că am făcut vreo 45 de injecții în spital și mai am încă 15 de făcut. Era infernal, odată la patru ore mi se făceau injecții, după care la șase ore. Am avut tuse cu sânge, am fost șocat. Aveam sânge pe plâmân. Eram la doar un pas să fiu intubat, dacă nu mă internam. (…) Eu am fost cu un picior în groapă. După mi-au spus că am fost în pericol de moarte, după 10 zile mi-au spus. Mi-au salvat viața’, a declarat Marcel Pavel.

Nici unii prieteni nu l-au crezut că este infectat cu COVID-19, iar artistul era uimit atunci când era sunat și mulți nu credeau prin ce trece.

‘Am fost pus la indoială de prieteni de la care nu mă așteptam. Am fost politicos puteam să le închid telefonul în nas. Oameni buni schimbați-vă aceste idei bolnave. Toți suntem bulversați, îi văd cum se manifestă, unii pacienți nu recunosc. E plină lumea de dezinformări și fake news. Cum îți permiți să spui că virusul nu există?! Eu am fost jumătate echilibrat, am spus sigur ceva există. Suntem pe primul loc în Europa’, a declarat Marcel Pavel la „Sinteza Zilei’.

Familia lui Marcel Pavel a suferit cumplit.

Momente grele au fost și pentru familia artistului. Marcel Pavel a mărturisit că fiica lui de doar 7 ani a fost foarte afectată și speriată de ceea ce se întâmplă.

,,Familia mea a fost afectată. Fetița mea mi-a pus întrebarea aceasta legată de coronavirus, mi-a spus că nu mai vreau să mă uit la televizor, nu vreau să mor. Când mi-a spus fetița mea acest lucru, mi-a căzut cerul în cap. Un copil de 7 ani mi-a spus asta, când eu încă eram sceptic.

Sunt foarte documentați copiii din ziua de azi. Soția mea a suferit foarte mult, dar nu se manifestă. Dar s-a consumat foarte mult. Iar băieții mă întrebau în fiecare zi dacă sunt bine’, a declarat Marcel Pavel la „Sinteza Zilei’.

Sursa

Cod Galben de inundații la Nistru! Avertizările hidrologilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi, 25 aprilie, Cod Galben de inundații în lacul de acumulare Dubăsari, râul Nistru.

Potrivit hidrologilor, în legătură cu mărirea deversării apei din lacul de acumulare Dubăsari (râul Nistru) până la 1.050 m3/s, în intervalul 25-29 aprilie, pe sectorul orașului Dubăsari – orașul Grigoriopol se vor menține nivelurile înalte, transmite Știri.md

De asemenea, se menționează că pe sectorul orașului Grigoriopol până la gura de vărsare va continua creșterea nivelului apei cu 0.50-1.10 m, față de nivelul din 25 aprilie (ora 08:00).

În acest sens, hidrologii avertizează că în locurile joase va avea loc ieșirea apei în luncă și este posibilă subinundarea terenurilor agricole.

Astfel, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează populația să fie prudentă. 

Cazul tinerei gravide ucisă cu sânge rece, abordat de deputați: ”A murit fiindcă e femeie”

Cazul omorului cu cruzime deosebită al tinerei Ana-Maria, însărcinată în luna a 6-a, a ajuns și în Parlament. Vicepreşedinta Legislativului, Doina Gherman, și-a exprimat solidaritatea cu familia fetei și a anunțat că la 30 aprilie, vor avea loc audieri publice privind „răspunsul sistemic al statului la cazuri de violență excepțional de grave”. „Victima nu are nicio vină. Este de datoria noastră să asigurăm că justiția prevalează în toate cazurile de violență. Ana-Maria a murit doar pentru că este femeie”, a subliniat Gherman, scrie unimedia.info.

„În contextul cazului tragic, soldat cu decesul victimei Ana-Maria, anunț audierile publice privind răspunsul sistemic al statului la cazuri de violență excepțional de grave, care vor avea loc în incinta Parlamentului, în data de 30 aprilie, ora 13:00.

În ultimii ani, chiar dacă RM a întreprins pași importanți în ceea ce privește asigurarea și protejarea drepturilor victimelor violenței în familie, dar și a infracțiunilor privind viața sexuală, se atestă că în cazul comiterii unui omor asupra femeiii, comis inclusiv în contextul unui act de violență în familie, act de violență sexuală, ură sau misoginie, cadrul normativ oferă o abordare generală, lipsită de individualizare, bazată pe caracteristici distincte.

În 2022, 24 de femei și-au pierdut viața, iar în 2023 au fost înregistrate 21 de cazuri de acest gen. Pornind de la importanța și sensibilitatea subiectului, facem apel către toate părțile interesate, în vederea necesității definirii juridice a fenomenului de femicid și măsurile care urmează a fi întreprinse, pentru protecția femeilor și fetelor din RM.

Victima nu are nicio vină. Este de datoria noastră să asigurăm că justiția prevalează în toate cazurile de violență. Ana-Maria a murit doar pentru că este femeie. Fiecare femeie din RM are dreptul să trăiască în siguranță, fie acasă, fie la muncă, fie pe stradă sau în orice alt loc. Ne exprimăm solidaritatea cu familia Anei-Maria, dar și cu toate femeile vicitime ale violenței în bază de gen și reconfirmăm angajamentul în lupta cu violența sub orice formă. Pe această cale invităm toate autoritățile responsabile, instituțiile publice, reprezentanții societății civile și partenerii de dezvoltare să participe la audierile publice”, a punctat Doina Gherman.

Tânăra a dispărut fără urmă, după ce a urcat într-un automobil, pe strada 31 august din oraș la data de 12 aprilie, ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Astfel, Poliția a solicitat ajutorul cetățenilor pentru a o găsi.

Ana-Maria Guja era însărcinată în a 6-a lună.

Care e calitatea aerului după praful saharian: Precizările Agenției de Mediu

Cu referire la norul de praf provenit din Deșertul Sahara, ce a cuprins teritoriul Republicii Moldova, Agenția de Mediu informează că în ziua de 24 și începutul zilei de 25 aprilie, în spațiul aerian al țării nu au fost identificate particule de praf de origine africană.

Potrivit Agenției de Mediu, nivelul de poluare a aerului atmosferic în municipiul Chișinău a revenit la fonul normal urban, fiind satisfăcător pentru sănătatea populației și a mediului întreg, transmite Știri.md

Meteorologii din România au anunțat că, în perioada 23-24 aprilie, o masă de aer cu particule de praf saharian va acoperi România și R. Moldova.

Norul a ajuns în Moldova în noaptea de 23 spre 24 aprilie. Așadar, în urma ploii nocturne, automobilele au rămas pline de nisip.  

„În perioada 23 aprilie, ora 09:00 – 24 aprilie, ora 13:00, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va fi deasupra României marţi şi în prima parte a zilei de miercuri”, se arată în comunicatul publicat de ANM.

 

Andreea Balan a vorbit despre divorț
Articolul anterior
Certificate false care atestă un test negativ de Covid-19, vândute la vamă
Articolul următor