Momentul exploziei. Podul Morandi din Genova, unde au murit 43 de oameni, inclusiv un moldovean, a fost demolat

Autoritățile italiene au demolat vineri podul Morandi, la aproape un an după ce o secțiune a acestuia s-a prăbușit, provocând moartea a 43 de persoane, potrivit digi24.ro, care citează BBC.

separator

Mii de persoane au fost evacuate înainte ca pirotehniștii să monteze explozibilul necesar demolării celor două secțiuni rămase din viaduct. Autoritățile au decis să închidă toate șoselele care se află la mai puțin de 300 de metri de pod, iar mai multe cisterne cu apă au fost folosite pentru a evita ridicarea prafului ca urmare a detonării. Podul Morandi a fost demolat în 8 secunde, potrivit autorităților locale.

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini și vicepremierul Luigi Di Maio au participat la demolarea podului. BBC informează că elementele podului care treceau peste șosele, linii de cale ferată și locuințe au fost dezmembrate la începutul acestui an.

Podul, parte a autostrăzii A10, avea o înălțime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene. Acesta a fost construit în anii 1960 și reabilitat în 2016. În august 2018, o secțiune de 200 de metri a viaductului s-a prăbușit, iar 43 de persoane, printre care și un moldovean de 44 de ani din satul Taraclia, raionul Căușeni, au murit în urma acestui incident.

https://youtu.be/Vl3B3LXYEYA

Scapă de insomnie cu suc de vişine
Articolul anterior
Prețuri ,,londoneze” la fructe și legume în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante