Momentul în care barajul Kahovka este atacat. Imaginile provoacă fiori

S-au agitat apele, s-a format o minge de foc, iar scânteiele au făcut din noapte zi. Aşa s-a întâmplat în momentul în care a fost bombardat barajul Kahovka din sudul Ucrainei. Imaginile surprinse noaptea trecută provoacă mare fiori. 

Autorităţile ţării noastre au condamnat în termeni duri atacul şi s-au poziţionat de partea Ucrainei, aşa cum s-a întâmplat încă de la începutul invaziei ruse în ţara vecină. 

Pe Twitter, preşedintele Maia Sandu a scris că Rusia continuă să atace infrastructura Ucraina printre crimele de război pe care le comite. „Preşedinte Zelenski, suntem alături pentru a oferi asistenţa necesară astfel încât să faceţi faţă inundaţiilor devastatoare”, a transmis şeful statului printr-un tweet, conform publika.md. 

A reacţionat şi premierul Dorin Recean, tot pe Twitter. Oficialul a condamnat la fel de dur distrugerea barajului Kahovka. „Condamnăm ferm distrugerea deliberată a barajului Nova Kakhovka din regiunea Herson din Ucraina, care pune în pericol civilii și creează noi provocări în întreaga regiune. Rusia trebuie trasă la răspundere”, a transmis şeful Executivului de la Chişinău. Video:

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Preşedintele Consiliului European, după distrugerea barajului Kahovka: ,,O crimă de război, cerem socoteală Rusiei”
Articolul anterior
Imagini sfâșietoare! Drama unor oameni care oricum erau năpăstuiți de război. Distrugerea barajului Nova Kakhovka le-a inundat acum casele
Articolul următor