Momentul în care o rachetă rusească lovește un bloc din Zaporojie

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a publicat miercuri o înregistrare video care arată momentul în care o rachetă rusească lovește un bloc de locuințe din orașul Zaporojie, transmit Hotnews.ro.

„Zaporojie. Se trage chiar acum în zone rezidențiale unde trăiesc oameni obișnuiți și copii. Aceasta nu trebuie să devină „doar o altă zi” în Ucraina sau oriunde altundeva în lume. Lumea are nevoie de o unitate și hotărâre mai mare pentru a înfrânge mai rapid teroarea rusă și proteja vieți”, a scris președintele ucrainean pe pagina sa de Twitter miercuri după-amiaza.

„Lumea are nevoie de o unitate și hotărâre mai mare pentru a înfrânge mai rapid teroarea rusă și proteja vieți”, a adăugat Zelenski.

Postul public ucrainean Suspilne a relatat miercuri la ultimele ore ale dimineții că în regiunile Zaporojie și Herson au fost auzite explozii. Andrii Yermak, șeful cancelariei lui Zelenski, a confirmat ulterior că orașul Zaporojie a fost lovit din nou de forțele rusești, acesta afirmând că mai multe clădiri rezidențiale au fost afectate.

Rusia a lansat un nou atac aerian masiv împotriva Ucrainei miercuri dimineața, înainte de plecarea președintelui chinez Xi Jinping de la Moscova, unde s-a aflat într-o vizită oficială pe larg comentată.

Este posibil ca noul atac lansat asupra Ucrainei să fie încă unul de „răzbunare” după ce forțele ucrainene au lovit din nou Crimeea luni, în timpul primei zile a vizitei lui Xi în Rusia.

Mai mulți analiști occidentali au remarcat că atacul respectiv a reprezentat o nouă lovitură de imagine pentru Vladimir Putin, tocmai în timpul primirii celui mai important șef de stat care s-a deplasat la Moscova după declanșarea războiului din Ucraina.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Circa 2,19 miliarde de lei, alocate din bugetul de stat pentru compensațiile la energie din facturi
Articolul anterior
Ucraina interzice prin lege apologia și simbolurile imperialismului rus
Articolul următor