Momentul în care rușii au atacat o coloană Wagner ce se îndrepta spre Moscova. Armata nu a ținut cont că în trafic se aflau și șoferi nevinovați

Presă rusă a dat publicității, luni, o înregistrare video a unei explozii pe o autostrada de lângă Voronej, în timp ce un convoi Wahner se deplasa spre Moscova. Explozia a fost deosebit de puternică, iar armata rusă nu a ținut cont că în trafic se aflau și alți șoferi nevinovați.

Evgheni Prigojin a avut luni o prima reacție după ce și-a abandonat revoltă armata, sâmbătă seară. El a dat publicității pe Telegram o declarație de 11 minute în care a aparat revolta wagneriana și a spus că „societatea a cerut-o”.

În declarație, Prigojin a negat că Wagner ar fi urmărit răsturnarea lui Putin și a spus că revolta a arătat că există „probleme serioase cu securitatea pe întreg teritoriul țării noastre”.

„Nu a fost scopul nostru să răsturnăm regimul”, a spus Prigojin.

„Ne-am oprit în acel moment, când a devenit clar că va fi vărsat mult sânge”, a continuat el. „De aceea, credem că demonstrația a ceea ce intenționăm să facem a fost suficientă. Decizia noastră de a ne întoarce a avut doi factori: nu am vrut să vărsăm sânge rusesc. În al doilea rând, am mărșăluit că să protestăm”.

El a acuzat încă o dată Ministerul rus al Apărării că a țintit trupele sale cu focuri de artilerie, numind acest lucru „declanșatorul pentru ca noi să ne retragem imediat”.

„Scopul marșului a fost de a nu permite distrugerea companiei militare private Wagner și de a cere socoteală oficialilor care, prin acțiunile lor neprofesioniste, au comis un număr masiv de erori. Societatea a cerut acest lucru”.

Prigojin a recunoscut că trupele sale au ucis aviatori ruși în timpul revoltei, spunând că „regretă că a efectuat lovituri împotriva avioanelor, dar ei loveau forțele noastre cu bombe și rachete”.

sursa: www.aktual24.ro

Un bărbat a sfârșit tragic după ce a fost strivit de remorca unui motocultor
Articolul anterior
Raport: Ucrainenii au recucerit teritorii ocupate de Rusia încă din 2014
Articolul următor