Moscova: Bătrânilor nevaccinați le-a fost interzis să mai iasă din case timp de 4 luni

Primăria din Moscova a ordonat persoanelor în vârstă să stea acasă timp de patru luni, în contextul în care în Rusia au crescut cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 și numărul deceselor.

Noile reguli intră în vigoare începând cu 25 octombrie, a precizat aceasta într-un comunicat. Rusia a raportat marți 1.015 decese legate de coronavirus, cel mai mare număr de decese într-o singură zi de la începutul pandemiei, precum și 33.740 de noi infecții în ultimele 24 de ore, potrivit Reuters.

Primarul Moscovei a anunțat, marți, că intenționează să reintroducă munca la distanță, vaccinarea obligatorie a angajaților din servicii și alte măsuri pentru a încetini cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, care crește vertiginos, începând de săptămâna viitoare.

Primarul Serghei Sobyanin a ordonat angajatorilor să trimită cel puțin 30% din personalul lor să lucreze de acasă în următoarele patru luni, între 25 octombrie și 25 februarie 2022.

Angajații vaccinați și cei care s-au recuperat recent după Covid, pe lângă lucrătorii medicali și critici, vor fi scutiți de regula de a lucra de acasă, notează The Moscow Times.

Moscoviții în vârstă de 60 de ani și peste, precum și cei bolnavi cronic – cu excepția celor vaccinați sau infectați în ultimele șase luni – vor fi supuși unor ordine stricte de a rămâne acasă, a adăugat Sobyanin.

Industriile de servicii din capitala rusă vor trebui, de asemenea, să vaccineze cel puțin 80% din personalul lor cu prima doză până la 1 decembrie și a doua doză până la 1 ianuarie 2022, a precizat el.

„Sunt foarte conștient de cât de plictisitoare și inconfortabile sunt restricțiile actuale, dar pur și simplu nu există altă modalitate de a vă proteja de boli grave”, a declarat Sobyanin pe site-ul său.

Moscova este epicentrul pandemiei Covid-19 în Rusia, reprezentând peste 20% din totalul de 8 milioane de cazuri din țară.

Carambol pe o autostradă din Ungaria. Microbuz românesc, implicat în accident. Cel puțin cinci morți
Articolul anterior
Ipoteză înfricoșătoare a medicilor din Iași. În România, bântuie o nouă tulpină Covid, mult mai periculoasă decât cele de până acum
Articolul următor
Alte articole interesante