Motivele pentru care trebuie să ai în bibliotecă măcar un atlas geografic

Fiecare dintre noi ar trebui să aibă măcar un atlas geografic, iar dacă nu ești convinsă de acest lucru îți dăm, îți prezentăm mai jos, câteva motive pentru care aceste ghiduri ilustrate ar trebui să fie puse la loc de cinste în biblioteca ta.

separator

1. Afli informații despre cele mai îndepărtate colțuri ale lumii și îți dezvolți cultura generală. Un atlas geografic complet poate fi o sursă extraordinară de informații despre unele dintre cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Vei ajunge astfel să vezi imagini din locuri pe care poate nu vei avea șansa să le vezi prea curând sau chiar niciodată și vei afla detalii fascinante despre alte culturi. Spre exemplu „Marele atlas ilustrat al lumii” combină, sute de folografii, vederi din satelit și hărți cu informații detaliate despre populații și religii. Descoperi, în plus, detalii interesante cu privire la condițiile politice ale statelor de pe tot globul. Un alt volum cu totul special este „Atlas Obsura”, o adevărată enciclopedie ilustrată care evidențiază diversitatea care există la nivel modial și prezintă unele dintre cele mai ciudate locuri din lume care te vor contraria și fascina.2. Te relaxezi și îți planifici viitoarea vacanță. Poate să pară o noțiune demodată, dar cu ajutorul unui atlas poți să descoperi idei noi de vacanță și chiar destinații pe care nu le-ai fi luat niciodată în considerare. În plus, ce poate fi mai frumos ca o seară petrecută răsfoind paginile unui volum cu fotografii fermecătoare după o zi lungă de muncă? Alegerea perfectă ar fi „100 de locuri care îți taie răsuflarea”. Vei face astfel un tur al lumii în 512 pagini și vei vedea unele dintre cele mai frumoase și mai pitorești peisaje sălbatice de pe glob, prea puțin cunoscute publicului larg. O altă opțiune bună este atlasul „501 insule minunate”.  Vei putea să explorezi astfel din confortul propriului fotoliu insule la care în mod normal este extrem de greu să ajungi, să vezi ruine remarcabile, plaje idilice cu nisip fin și să afli mai multe despre culturi indigene fascinante.

3. Îi va stârni imaginația copilului tău. Dacă ești mamă nu uita să adaugi bibliotecii tale un atlas geografic din care copilul tău să învețe mai multe despre lumea înconjurătoare. În fiecare seară înainte de culcare puteți să deschideți împreună atlasul și să porniți într-o călătorie educativă și distractivă. Pentru copiii de cu vârste mai mici de 7 ani îți recomandăm volumul “Ocolul pământului. Primul meu atlas”. Iar pentru copiii de 8-12 ani ar fi mai potrivit “Atlasul lumii moderne”, un ghid ilustrat care cuprinde informații cu privire la cele mai semnificative evenimente ale timpurilor moderne.

Sursa

O menajeră a moștenit 1,8 milioane de euro de la un milionar austriac. Soția lui nu a primit nimic

Un bărbat i-a lăsat întreaga avere – casele sale în valoare de 1,8 milioane de euro – menajerei lui și soțului acesteia. Soția lui, care nu a primit niciun ban din agoniseala soțului său, a făcut plângere la Curtea Supremă.

menajera

Un bărbat extrem de bogat și-a lăsat întreaga avere – casele sale în valoare de 1,8 milioane de euro – menajerei sale și soțului acesteia, lăsând-o pe soția lui și văduvă, dar și fără bani.

Cei doi soți, care au avut grijă de bărbat timp de trei ani, au primit averea acestuia pentru că cei doi, așa cum este scris și în testament, au fost responsabili de îngrijirea bărbatului.

Aflând vestea, văduva bărbatului a depus o plângere la tribunalul regional din Innsbruck. Ea a argumentat că, potrivit unei clauze de îngrijire, menajera și soțul acesteia „nu ar fi trebui să abuzeze de poziția lor pentru a moșteni averea”, relatează protv.ro, conform heute.at. Ba chiar mai mult, este interzis ca menajerele să „accepte astfel de servicii fără o contraprestație echivalentă”. Cu toate acestea, instanța a respins acest lucru și a declarat testamentul legal valabil.

Cazul a ajuns acum la Curtea Supremă (OGH), unde văduva a fost din nou respinsă. Testamentul, care este în favoarea îngrijitoarei, a fost declarat valabil din punct de vedere juridic. Bărbatul era în deplinătatea facultăților mintale atunci când și-a desemnat îngrijitorii ca unici moștenitori. Așa-numita „interdicție de acceptare a bunurilor” pentru îngrijitori nu s-ar aplica testamentelor.

În ciuda faptului că cei doi au fost căsătoriți mult timp, văduva are dreptul legal doar la o parte din bunurile soțului său.

Cutremur în Elveția. Seismul s-a resimțit și în Germania, Luxemburg și Franța

Un cutremur cu magnitudinea 4,3 s-a produs, miercuri, în Elveția și a fost resimțit și în Germania, Luxemburg și Franța.

cutremur elvetia

Seismul a fost înregistrat la ora locală 14:50, s-a produs la o adâncime de 14 km și a fost resimțit și în țări apropiate Elveției, precum, Franța, Luxemburg și Germania.

Caz șocant! Sinucidere colectivă: O femeie și-a convins soțul, sora și copiii să-și ia zilele în urma ,,războiului din Ucraina”

O mamă și-a determinat soțul, sora și copiii să sară în gol de la etajul șapte, convinsă fiind că nu mai merită să trăiască din cauza războiului din Ucraina.

Carjacking suspect leads Kirkland Police on chase, crashes into several  vehicles

Femeia, soțul acesteia, sora ei geamănă și fiica lor în vârstă de opt ani au murit după ce s-au aruncat de la balcon. Singurul care a supraviețuit este băiatul femeii, în vârstă de 15 ani, care a fost grav rănit, informează protv.ro, conform Daily Mail.

Femeia credea în teorii conspiraționale

O mamă din Elveția care credea în teorii ale conspirației și-a convins soțul, sora și copiii să se arunce în gol de la balconul apartamentului lor aflat la etajul șapte al unei clădiri, după ce pandemia și războiul din Ucraina au determinat-o pe femeie că nu merită să trăiască în această lume.

Nasrine Feraoun, în vârstă de 41 de ani, sora ei geamănă, Narjisse, soțul ei, Eric David, în vârstă de 40 de ani, și fiica lor, în vârstă de opt ani, au murit după ce s-au aruncat de la balconul apartamentului lor din Montreux, Elveția. Doar fiul lor în vârstă de 15 ani a supraviețuit.

Acesta a fost în comă, dar și-a revenit între timp. El nu și amintește de tragedia din 24 martie 2022 care i-a marcat viața, potrivit anchetatorilor.

Analizele medico-legale nu au arătat niciun semn de violență pe trupurile celor decedați. De asemenea, în urma autopsiilor nu au fost găsite urme de droguri.

Martorii care au surprins tragedia au spus că niciunul dintre membrii familiei nu a țipat în timp ce se aflau în cădere. Poliția susține teoria sinuciderii colective.

Autoritățile elvețiene au declarat că mama și sora ei geamănă credeau în teorii de consipiraționale.

Cazul acestei familii va fi acum închis, a anunțat poliția din Montreux, la un an de la tragedia în care au murit patru persoane.

Poliția susține că nu a existat niciun factor extern care să-i determine pe membrii acestei familii să recurgă la un asemenea agest. Ei se mutaseră din Franța în Elveția cu doar doi ani înainte de tragedie și nu au dat niciun semn că ar vrea să se sinucidă.

Raportul medicului legist, precum și imaginile surprinse de camele de supraveghere din zonă, susțin teoria poliției locale – o tentativă de sinucidere colectivă. Doar patru persoane din familia formată din cinci membri au murit.

Apartamentul în care locuiau era plin de alimente, medicamente, materiale de igienă – toate foarte bine organizate, potrivit anchetatorilor care au percheziționat locuința.

Familia era izolată de restul comunității. Adulții nu prea ieșeau din casă, iar copiii învățau de acasă.

Mama și sora ei geamănă credeau în teorii conspiraționale și aveau suspiciuni în ceea ce privește guvernul și autoritățile locale. Cele două erau convinse că lumea reprezintă un loc ostil în care nu merită să trăiești și îi îndemnau pe copii să creadă la fel.

„Pandemia Covid-19 și războiul din Ucraina nu au făcut decât să sprijine această convingere”, au declarat anchetatorii, conform DailyMail

Sinuciderea lor colectivă a fost planificată cu atenție, chiar repetată, iar familia a așteptat momentul potrivit pentru „a se muta într-o lume mai bună„, a dezvăluit poliția după ce a percheziționat apartamentul și dispozitivele electronice ale familiei.

Momentul potrivit ar fi fost ales cu mare grijă – după o vizită a asistenților sociali care a avut loc din cauza faptului că tatăl nu a răspuns atunci când a fost întrebat de educația unuia dintre copiii săi.

Cum să-ți aranjezi părul pentru a obține cele mai spectaculoase împletituri
Articolul anterior
Astăzi, este sărbătorită Ziua Internațională a Familiei! Nouă sfaturi ca să ai o familie fericită și împlinită
Articolul următor