Motivele pentru care trebuie să ai în bibliotecă măcar un atlas geografic

Fiecare dintre noi ar trebui să aibă măcar un atlas geografic, iar dacă nu ești convinsă de acest lucru îți dăm, îți prezentăm mai jos, câteva motive pentru care aceste ghiduri ilustrate ar trebui să fie puse la loc de cinste în biblioteca ta.

separator

1. Afli informații despre cele mai îndepărtate colțuri ale lumii și îți dezvolți cultura generală. Un atlas geografic complet poate fi o sursă extraordinară de informații despre unele dintre cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Vei ajunge astfel să vezi imagini din locuri pe care poate nu vei avea șansa să le vezi prea curând sau chiar niciodată și vei afla detalii fascinante despre alte culturi. Spre exemplu „Marele atlas ilustrat al lumii” combină, sute de folografii, vederi din satelit și hărți cu informații detaliate despre populații și religii. Descoperi, în plus, detalii interesante cu privire la condițiile politice ale statelor de pe tot globul. Un alt volum cu totul special este „Atlas Obsura”, o adevărată enciclopedie ilustrată care evidențiază diversitatea care există la nivel modial și prezintă unele dintre cele mai ciudate locuri din lume care te vor contraria și fascina.2. Te relaxezi și îți planifici viitoarea vacanță. Poate să pară o noțiune demodată, dar cu ajutorul unui atlas poți să descoperi idei noi de vacanță și chiar destinații pe care nu le-ai fi luat niciodată în considerare. În plus, ce poate fi mai frumos ca o seară petrecută răsfoind paginile unui volum cu fotografii fermecătoare după o zi lungă de muncă? Alegerea perfectă ar fi „100 de locuri care îți taie răsuflarea”. Vei face astfel un tur al lumii în 512 pagini și vei vedea unele dintre cele mai frumoase și mai pitorești peisaje sălbatice de pe glob, prea puțin cunoscute publicului larg. O altă opțiune bună este atlasul „501 insule minunate”.  Vei putea să explorezi astfel din confortul propriului fotoliu insule la care în mod normal este extrem de greu să ajungi, să vezi ruine remarcabile, plaje idilice cu nisip fin și să afli mai multe despre culturi indigene fascinante.

3. Îi va stârni imaginația copilului tău. Dacă ești mamă nu uita să adaugi bibliotecii tale un atlas geografic din care copilul tău să învețe mai multe despre lumea înconjurătoare. În fiecare seară înainte de culcare puteți să deschideți împreună atlasul și să porniți într-o călătorie educativă și distractivă. Pentru copiii de cu vârste mai mici de 7 ani îți recomandăm volumul “Ocolul pământului. Primul meu atlas”. Iar pentru copiii de 8-12 ani ar fi mai potrivit “Atlasul lumii moderne”, un ghid ilustrat care cuprinde informații cu privire la cele mai semnificative evenimente ale timpurilor moderne.

Sursa

Cum să-ți aranjezi părul pentru a obține cele mai spectaculoase împletituri
Articolul anterior
Astăzi, este sărbătorită Ziua Internațională a Familiei! Nouă sfaturi ca să ai o familie fericită și împlinită
Articolul următor
Alte articole interesante