Motivul pentru care al doilea cel mai mare producător de oțel din lume închide furnale din Germania și Spania

Al doilea cel mai mare producător de oțel din lume, ArcelorMittal, a decis să închidă două dintre furnalele sale din Europa, în Bremen (nord-vestul Germaniei) și Asturias (nordul Spaniei), pentru a face creșterii prețurilor la energie și pe fondul cererii în scădere, scrie realitatea.md.

ArcelorMittal va închide două unități din Germania din cauza „creșterii exorbitante a prețurilor la energie”, afectând astfel „puternic” competitivitatea producției de oțel, a explicat grupul într-un comunicat de presă, citat de AFP și preluat de HotNews.ro.

„La aceasta se adaugă cererea slabă de pe piață, o perspectivă economică negativă și costurile încă ridicate ale CO2 în producția de oțel”, spun reprezentanții companiei, îngrijorați fiind de faptul că în Germania, „nicio instalație nu mai poate fi operate profitabil”.

Încetinirea industriei auto, marele client al industriei siderurgice, a afectat și ea profitul.

Prin urmare, unul dintre cele două furnale de la unitatea de producție de oțel plat din Bremen va fi închis „de la sfârșitul lunii septembrie până la o nouă notificare”.

„Costurile ridicate ale gazului și energiei electrice apasă foarte mult asupra competitivității noastre”, a explicat Reiner Blaschek, șeful ArcelorMittal Germania, responsabil și de uzina din Bremen. El a denunțat și noua taxă pe gaze care va intra în vigoare la 1 octombrie în Germania, menită să prevină falimentul importatorilor și distribuitorilor de gaze.

În plus, va fi oprită, de asemenea, o instalație de la „ oțelăria din Hamburg, unde ArcelorMittal produce sârmă laminată”. „Activitatea uzinei a fost deja redusă cu aproximativ 80%”, a declarat managerul de şantier Uwe Braun. Acolo, ca și în Bremen, măsurile de șomaj parțial deja existente vor trebui extinse.

În Spania, la uzina din Asturias, lângă Gijon, la sfârșitul lunii septembrie se va închide temporar unul dintre furnalele sale.

„Situația este agravată de volumul mare de oțel importat provenit de la producători extraeuropeni care nu sunt afectați de costurile în creștere legate de cotele de emisii de CO2 ale UE”, spune grupul într-un comunicat de presă.

Nu există planuri de a închide furnalele din Franța, ci de a încetini activitatea în Dunkerque (nord). Două furnale sunt deja închise acolo, unul pentru întreținere și celălalt din iulie, ca parte a decarbonizării amplasamentului, mai arată sursa citată.

Comandantul mercenarilor ruși Wagner a fost ucis în Ucraina. El a mai luptat în Cecenia, Siria, Libia și Georgia

Comandantul mercenarilor Wagner, Alexei Nagin (indicativul „Terek”), a fost ucis în Ucraina. El a fost eliminat lângă Bahmut la 20 septembrie, anunță numeroase surse ucrainene.

El era un apropiat al lui Evgheni Prigojin, afaceristul care a înființat gruparea Wagner. Nagin a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Federației Ruse.

Moartea mercenarului Alexei Nagin în Ucraina a fost confirmată de presă din Rusia.  Evgheni Prigojin a participat de altfel la înmormântarea să.

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența lui în special în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o postare pe rețelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanți competenți în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat naștere un grup de patrioți care și-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulți ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operațiuni, ceea ce Moscova a dezmințit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale și de media ruse de finanțarea grupului Wagner, ai cărui combatanți au fost văzuți mai ales în Siria, Libia, Ucraina și Republica Centrafricană.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

sursa

Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

soldati ucraina

Cea mai mare parte a oraşului Kupiansk, un nod feroviar strategic, a fost recucerită la începutul acestei luni, ca parte a unei contraofensive uimitoare a trupelor ucrainene în nord-estul ţării, conform presei străine.

Unele trupe ruse au rezistat pe malul estic al râului Oskil, peste un pod rutier distrus.

Civilii au fugit pe teritoriul ucrainean în timp ce bombardamentele continuau zi şi noapte.

Încă un oligarh rus a fost găsit mort. E sinucidere, conform anchetei

Șirul morților suspecte în rândul oligarhilor ruși continuă. Managerul Relațiilor Publice al Căilor Ferate Ruse și-a pierdut viața într-un mod suspect.

Oligarhul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit împușcat în locuința sa din Moscova. Anchetatorii au spus despre moartea sa că este o sinucidere, însă nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest caz.

Decesul managerul de PR al Căilor Ferate Ruse face parte dintr-un șir de morți suspecte care a fost declanșat la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Din februarie și până acum zeci de oligarhi ruși au murit, iar decesele tuturor au fost declarate sinucideri. 

sursa

Tragedie cumplită! O tânără influenceriță a murit după ce a sărit cu parașuta. Avea doar 21 de ani
Articolul anterior
A patra medalie de bronz pentru țara noastră la Mondialul din Ungaria
Articolul următor