Motivul pentru care cetățenii din Rusia se vaccinează în masă, în Serbia, cu serurile Pfizer şi AstraZeneca

Cetățenii ruși care vor să călătorească liber în Occident umplu zborurile spre Serbia, pentru a putea beneficia de Pfizer şi de AstraZeneca. Există o creștere a cererilor din partea operatorilor de turism ruși pentru „tururi de vaccinare” către Belgrad.

Scopul este de a avea vaccinuri recunoscute internațional, pentru a călători liber în Europa şi în restul lumii, deoarece Sputnik, vaccinul rușilor, nu este acceptat. Din ce în ce mai mulți oameni din Rusia primesc informații pe internet şi de la operatorii de turism locali, pentru adevărate „excursii de vaccinare” în Serbia.

A fost un motiv de mândrie națională pentru autoritățile ruse să aprobe propriul vaccin împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, injecția Sputnik V nu a primit încă aprobarea din partea autorităților internaționale din domeniul sănătății, scrie AP.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Polițiștii din Suceava au confiscat opt vehicule folosite de pirații rutieri din Republica Moldova
Articolul anterior
Nouă femei s-au implicat timp de 30 de ani într-o misiune secretă. Peste ani, totul a ieșit la iveală, iar familiile lor au rămas șocate
Articolul următor