Motivul pentru care Oana Matache, sora Deliei, a renunțat la muzică: „Nu este locul ei acolo”

Delia este una dintre cele mai iubite și cunoscute cântărețe de la noi din țară. Alături de ea a fost o bună perioadă de timp și Oana Matache, sora ei. Însă de la o vreme aceasta a dispărut din peisajul artistic, iar mama lor, Gina Matache a dezvăluit motivul pentru care fiica sa cea mică nu mai este atât de prezentă pe scenă, scrie avantaje.ro.

Oana Matache este sora mai mică a Deliei. Ambele au un talent înnăscut și voci puternice apreciate de multe persoane. Gina Matache, mama lor, a făcut câteva declarații privind decizia mezinei de a nu mai cânta.

Sora Deliei este mamă a doi copii. După nașterea celui de-al doilea copil, Oana a decis să se axeze mai mult pe viața de familie și să se dedice micuților. Gina Matache a mărturisit faptul că fiica sa este o mamă exemplară, dar încearcă să aducă și bani în casă, însă nu din muzică, deoarece simțea că nu este locul ei în această lume.

Acest lucru nu este o noutate pentru cei apropiați, Oana fiind de mică o fire timidă și atunci când simțea că nu aparține unui mediu, ea prefera să se retragă.

„Oana este o mămică extraordinar de grijulie și în același timp își face și treaba, câștigă un bănuț. Nu îi este dor de scenă. Ea nu este genul, a făcut asta o perioadă cu sora ei, dar după a zis că nu se regăsește.

A pus stop la muzică, la acest moment, nu știu mai târziu ce se va întâmpla. Se ocupa foarte mult de copii, eu o mai ajut din când în când. Simte că nu este locul ei acolo, ea a fost mereu mai retrasă, deși este foarte talentată’, a dezvăluit Gina Matache la Antena Stars.

Moment emoționant la Cluj! Mai mulți români și basarabeni s-au prins în Hora Unirii de 27 martie

Aniversarea a 106 de ani de la Unirea Basarabiei cu România este marcată la Cluj-Napoca, în această perioadă, în cadrul unei noi ediţii a Festivalului Cultural Basarabia. Pe parcursul mai multor zile, Grupul de Iniţiativă Basarabeană îşi propune să promoveze istoria comună, cultura, tradiţia şi spiritul basarabean în inima Transilvaniei, scrie presa din România.

Manifestările dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România au debutat duminică, 24 martie cu concursul „Unde? Cine? Când?”.

Miercuri, 27 martie, studenții basarabeni care învață în centrul universitar din Cluj-Napoca s-au adunat în Piața Unirii unde au încins tradiționala Hora Unirii. Evenimentul a avut loc la ora 17:30 printre cei care au ținut să participe la eveniment pentru a celebra unitatea națională și spiritul european s-au numărat și clujeni.

În cadrul Festivalului Basarabia va mai avea loc în 29 martie evenimentul „Clubul literar basarabean” iar în 3 aprilie este programat concursul intelectual „100 de GIB-iști au zis”.

Manifestările se vor încheia în 6 aprilie cu Gala Aniversară, cu un eveniment special plin de surprize și momente memorabile ce vor rămâne în inimile participanților.

Studenții moldoveni vor primi burse în universitățile din străinătate

Studenții din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a beneficia în continuare de burse în instituțiile de învățământ din străinătate. Proiectul de lege care prevede aprobarea acordului privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS IV), semnat la Varșovia în 2023, a fost votat în prima și a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

De menționat că, acordul urmează să fie prelungit pentru o perioadă de șapte ani, transmite Știri.md.

În acest sens, va fi încurajată participarea tinerilor studenți, cercetătorilor, cadrelor didactice și personalului administrativ la mobilități academice, programe de cercetare, stagii practice sau activități profesionale în cadrul instituțiilor de învățământ superior din statele contractante ale Acordului. De menționat că și Republica Moldova va oferi burse de studii pentru cetățenii străini.

Anterior, în perioada 2011-2023, 275 de cetățeni moldoveni au beneficiat de burse în țările semnatare ale Acordului. 

Totodată, țara noastră a găzduit 255 de bursieri străini. Republica Moldova este parte a Programului de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală din anul 2011.

Țările semnatare ale Acordului sunt Austria, 

Cod Galben de vânt puternic în țară!

Meteorologii au emis un avertisment Cod Galben de vânt puternic pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru mâine, 29 martie.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), avertizmentul va fi valabil în intervalul orelor 08:00-18:00. Astfel, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s.

Sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii;

Se pot rupe crengi de copaci şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi;

Este posibilă decopertarea parţială a unor construcţii.

Specialiștii recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor; ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ; evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, pe care vântul puternic îi poate doborî; evitarea folosirii focului deschis.

În România, elevele vor primi absorbante gratuite
Articolul anterior
Investiție de 2 miliarde de lire. Marea Britanie începe construcția celor mai rapide trenuri europene, capabile să atingă 360 km/h
Articolul următor