Mulți moldoveni care se află peste hotare nu vor putea să vină acasă de Paște

O bună parte dintre moldovenii care se află peste hotare, în special în Italia, nu vor putea veni acasă în perioada sărbătorilor de Paște. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon.

separator
În cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, Dodon spune că motivul ar fi că există zone de carantină deja impuse de unele țări, pe traseul revenirii în Republica Moldova.

„O bună parte dintre moldovenii care se află peste hotare, în special în Italia, eu cred că nu vor putea să vină acasă în perioada sărbătorilor de Paște. Nu de aceea că noi nu îi primim, ci pentru că există zone de carantină deja impuse de unele țări, pe traseul revenirii acasă”, a declarat șeful statului.

Dodon îndeamnă moldovenii să nu riște să se pornească acasă pentru că ar putea rămâne blocați în zonele de risc.

„Nu riscați să porniți la drum, cu familiile, pentru că puteți să rămâneți în zonele de tranzit, în carantină, pe 2-3 săptămâni sau o lună, și o să întâlniți Paștele undeva la frontiera cu România, Austria, Ungaria sau Polonia. Ar fi bine să păstrăm calmul, acolo unde vă aflați acum pentru a trece această perioadă dificilă. Conform calculelor specialiștilor, ea durează până la două luni. Ea va trece”,este sfatul oferit de Dodon.

La ora actuală, numărul persoanelor suspectat de infecție cu coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 39, a anunțat ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

Starea celor 6 cetățeni confirmați pozitiv cu coronavirus este satisfăcătoare și gravă medie.

sursa: www.cotidianul.md

Piața Centrală din Chișinău se închide, în legătură cu epidemia de coronavirus
Articolul anterior
Trandafirul din parcul ,,Valea Morilor” a fost vandalizat din nou
Articolul următor
Alte articole interesante