Municipiul Bălți a decis deschiderea piețelor pe 19 mai, contrar deciziei Guvernului

Chiar dacă potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică se menține până la 31 mai 2020 sistarea activității piețelor comerciale din orașul Chișinău și Bălți, totuși, Renato Usatîi a promis că începând cu ziua de marți piețele din Bălți, acolo unde este și primar, vor fi redeschise.

separator

Anunțul edilului a fost făcut în urma protestelor comercianților care au cerut să fie deschise piețele din Bălți, scrie cotidianul.md.

„Eu nu-s un pic medic, comparativ cu alții, dar eu cred că ori trebuie să fie închis totul, ori nimic. În unele spații mari poate fi coronavirus, în altele nu. Nu înțeleg acest lucru. Trebuie să insistăm ca cei de la sănătate să vină în Bălți cu inspecție. Trebuie ca medicii să se expună la acest subiect”, a declarat Renato Usatîi, în cadrul protestelor organizat azi la Bălți.

În opinia lui Usatîi, fiecare oraș trebuie să aibă propriile decizii. „Dacă la Chișinău nu e posibil să fie deschise piețele, atunci trebuie să ne conformăm și noi? Cum au putut lua decizia cei de la Chișinău dacă nu au venit la Bălți?”, se întreabă Usatîi.

A fost solicitată opinia Guvernului la acest subiect.

„Când a devenit primar, Renato Usatîi a promis că va respecta cadrul legal. A face politică nu înseamnă să iei mereu doar decizii comode. A fi primar înseamnă să îți asumi și decizii mai puțin comode cetățenilor, dar responsabile. Trebuie să îi fie rușine pentru așa manevre.

Decizia Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică din 15 mai spune clar că până la 31 mai 2020 sunt sistate activitățile piețelor comerciale din orașul Chișinău și Bălți”, a declarat consilierul premierului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, pentru cotidianul.md.

Autoritățile din Bălți vor să obțină aprobarea care să le permită să decidă sistarea sau reluarea activității punctelor comerciale.

Turcia dă startul sezonului turistic, cu măsuri maxime de siguranță
Articolul anterior
Cea mai modernă aeronavă din lume, cu zbor direct New York-Chișinău, a aterizat pe Aeroportul Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante