Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită la Târgul Meșterilor Populari cu genericul ,,Descoperă arta meșteșugurilor noastre”

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală Vă invită la Târgul Meșterilor Populari cu genericul ,,Descoperă arta meșteșugurilor noastre”, ce se va desfășura în curtea Muzeului, în data de 22 și 23 mai 2021, între orele 10.00 – 16.00.

Târgul își propune promovarea meșteșugurilor tradiționale, a meșterilor populari și a Patrimoniului Muzeal, fiind dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor, care, în acest an, se desfășoară cu genericul „Viitorul muzeelor: recuperare și reimaginare”.

La Târg vor participa meșteri din toate domeniile: ceramiști, lemnari, țesători, pielari, meșteri ce împletesc fibre vegetale, ce confecționează salbe și instrumente muzicale.

În această perioadă, când pandemia ne-a redirecționat în lumea virtuală și ne-a recomandat metode de lucru la distanță, Muzeul este alături de meșteri, promovând activitatea lor pe rețelele de socializare. În izolare meșterii au avut posibilitatea să creeze noi piese, să testeze noi tehnologii de lucru, pe care urmează să le descoperiți la târg, odată cu expozițiile din Muzeu.

Muzeele își doresc o redeschidere în forță, o reimaginare comună a activităților atractive și interesante pentru public, o redescoperire a Patrimoniului Muzeal, o recunoaștere a tradițiilor, pentru a ne dezvolta și crea lucruri frumoase împreună.

Târgul se va desfășura cu respectarea cerințelor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 35 din 30 aprilie 2021.

Sunteți bineveniți! Adresa: Chișinău, str. M. Kogălniceanu nr. 82 – www.muzeu.md

Decizie importantă anunțată astăzi. Vaccinul Pfizer poate fi depozitat la frigider, la temperaturi obișnuite, până la 30 de zile
Articolul anterior
Fiul Anișoarei Loghin a împlinit două luni. O nouă poză adorabilă cu micuțul
Articolul următor
Alte articole interesante