Muzicianul ucrainean Kolya Sierga a recitat o poezie răvășitoare în centrul orașului Herson, iar localnicii l-au asaltat cu aplauze puternice

Muzicianul ucrainean Kolya Sierga luptă deja de opt luni în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei și îndeplinește misiuni de apărare pe front. Recent, bărbatul a vizitat Hersonul eliberat. Acesta a recitat o poezie proprie în centrul orașului, în fața localnicilor adunați care l-au răsplătit cu aplauze puternice.

Коля Серга / Фото - instagram.com/thekolya/

„Am scris această poezie în luna aprilie. De la ea a început comunicarea cu vitejii țării, care, riscându-și viața, au trimis informații despre locația, mișcarea și numărul inamicului. Știam că va veni ziua și voi spune această poezie. deja în Hersonul eliberat, pentru locuitorii liberi ai Hersonului. Această zi a venit”, a declarat Kolya Serga în videoclipul său de pe Instagram.

Iată ce a recitat de pe scenă: ,,Când acest vis groaznic se termină și Hersonul va înflori din nou, și oamenii – oamenii frumoși și buni vor domni atunci în el. Noroiul rusesc inutil curge pe țevi spre sine – spre iad”.

Internauții ucraieni au lăsat zeci de mesaje duioase: „Îl ador atât de mult pe Kolya și iată-l în Hersonul meu, dar eu nu sunt acolo”, „Minunatul Kolya, minunată poezie, minunatul Herson!”, „Aceasta este o capodoperă! Herson, ești liber! Așteaptă-mă”, „Incredibil de puternic!”, au comentat urmăritorii virtuali. Video:

Ion Paladi și Paula Seling au lansat un nou colind superb: „La mulți ani de sărbători!”

Interpretul de muzică populară, Ion Paladi și artista de peste Prut, Paula Seling, au lansat un nou colind superb, „La mulți ani de sărbători”.

„Decembrie este luna colindelor, iar Ion Paladi și Paula Seling v-au pregătit cea mai frumoasă surpriză în preajma sărbătorilor de Crăciun”, se arată în descrierea videoclipului.

Cei doi interpreți sunt acompaniați de Orchestra „Lăutarii”. Muzica colindului este compusă de Ion Paladi și Corneliu Botgros, iar versurile au fost scrise de Mariana Honceru. 

Videoclipul a fost filmat „într-un cadru de poveste” atât în România, cât și în Republica Moldova.

Putin, la volan unui Mercedes pe podul explodat recent între Crimeea și Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat Podul Crimeei, iar viceprim-ministrul Marat Khusnullin i-a raportat despre lucrările de reparație, scrie publicația de propagandă Ria Novosti, citată de stirileprotv.ro.

Autoritățile au anunțat luni deschiderea circulației pe partea dreaptă a porțiunii de drum a podului.

La 8 octombrie, un camion a explodat pe podul Kerch, care leagă peninsula Crimeaa de Rusia, și o garnitură de tren a luat foc, ceea ce a dus la prăbușirea a două travee ale drumului.

Podul Kerci este format, de fapt, dintr-un pod rutier și unul feroviar, care leagă Peninsula Taman, din Rusia continentală, de regiunea Kerci din Crimeea. Explozia a afectat linia de cale ferată și a rupt în două locuri un sens de mers de pe podul rutier.

Incidentul a blocat ore bune circulația dinspre Crimeea spre Rusia, iar autoritățile au fost nevoite să intervină pentru a ajuta sutele de șoferi rămași în peninsulă.

Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât majoritatea rachetelor Rusiei în timpul atacului masiv de astăzi

Conform Administrației militare a orașului Kiev, 10 rachete au fost lansate astăzi spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost distruse, transmite presa din Ucraina.

Массированный ракетный удар по Украине

Forțele de apărare aeriană a Ucrainei au reușit să doboare zeci de rachete rusești în timpul bombardamentului masiv al Federației Ruse, pe 5 decembrie.

În special, în regiunea Poltava, Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să distrugă toate cele 10 obuze rusești care vizau regiunea. Acest lucru a fost dezvăluit de șeful administrației militare regionale Poltava, Dmitri Lunin.

„În regiunea Poltava ,,fără sosiri”. Forțele de apărare aeriană au lucrat la maxim. Au doborât cele 10 rachete rusești”, a scris militarul.

Șeful OVA din Dnepropetrovsk, Valentin Reznikochenko, a spus că apărătorii ucraineni de la comandamentul aerian Vostok au reușit să neutralizeze 15 rachete inamice.

Între timp, administrația militară a orașului Kiev a declarat că 10 rachete au fost lansate spre capitala Ucrainei. 9 dintre ele au fost doborâte forțele de apărare aeriană.

Președintele Volodymyr Zelensky a spus că armata ucraineană a reușit să doboare majoritatea rachetelor rusești, iar inginerii energetici lucrează deja la reluarea livrării energiei electrice.

Astăzi, 5 decembrie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Explozii au fost auzite în Odesa, Zaporojie, Vinnitsa și în alte orașe ale Ucrainei. Odesa a rămas fără electricitate și apă, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat peste oraș.

De asemenea, așezările din regiunile Nikolaev, Dnepropetrovsk și Sumy au rămas fără electricitate. Compania „Ukrenergo” a transmis că rușii au lansat noi atacuri asupra infrastructurii critice.

,,E copia tatălui său”. Soția lui Boris Johnson a arătat o fotografie rară cu fiul ei
Articolul anterior
Oamenii de știință canadieni au descoperit o nouă variantă a coronavirusului care poate fi transmisă de căprioare
Articolul următor