Naistul Constantin Moscovici, decorat cu Ordinul Francis Skorina

Președintele Belorusiei, Alexander Lukașenko a semnat astăzi decretul privind conferirea “Ordinului Francis Skorina” naistului Constantin Moscovici – solist al Filarmonicii Naționale a Republicii Moldova.

separator

Distincția a fost atribuită „în semn de înaltă apreciere a succeselor deosebite în domeniul artei muzicale”, dar și pentru contribuție substanțială la promovarea valorilor culturale și înaltă măiestrie interpretativă între ambele țări: Belorusia și Moldova, scrie Belta.by.Din 1984 a început cariera muzicală, solist în Filarmonica Națională și a început să activeze în ansamblul „Legenda” sub conducerea lui Iurie Sadovnic. Între 1987-1990 a fost solist al ansamblului de muzică de estradă sub conducerea compozitorului Anatol Chiriac. Din 1990 până în 1995 activează preponderent în România, după care se va reîntoarce în Republica Moldova. Și în 1995 devine solist al trupei “Fag”, compusă din cinci persoane, care activează pe lângă Palatul Național. Din 1997 până în prezent este angajatul Filarmonicii Naționale. Evoluează împreună cu show-balet “Fan Fart”. Anual organizează concerte de binefacere pentru copiii orfani. În 2005 a organizat Festivalului Internațional de Muzică din Comrat, iar din 2006 festivalul a avut loc la Chișinău. De asemenea, solistul Filarmonicii Naționale este reprezentantul oficial al festivalului „Slaveanskii Bazar” din Belorusia.

 

Lacrimi și suferință. Tânăra de 32 de ani, în locuința căreia s-a produs explozia, a fost condusă astăzi pe ultimul drum
Articolul anterior
Doliu în Crimeea. Victimele tragediei din Kerchi au fost înmormântate. (Foto/Video)
Articolul următor
Alte articole interesante