NASA a publicat cele mai frumoase 20 de fotografii cu Terra în 2020, realizate de pe Staţia Spaţială Internaţională

NASA sărbătoreşte 20 de ani de prezenţă umană continuă pe Staţia Spaţială, ocazie cu care a publicat 20 de fotografii cu Terra făcute în 2020.

Numărul 20 nu a fost ales întâmplător. Atâţia ani au trecut de când Staţia Spaţială are cel puţin un astronaut la bord, scrie Mediafax. Acum există un echipaj internaţonal cu 6 membri în permanenţă care trăiesc şi muncesc la 420 de kilometri de Pământ. Şi fac fotografii cu Bahamas, Cuba sau Oceanul Atlantic, de sus. În video de mai jos – imagini incredibile!

NASA a dezvăluit cu această ocazie mai multe statistici interesante despre Staţia Spaţială:

Staţia Spaţială călătoreşte cu 28.800 km/h
Staţia Spaţială orbitează Terra la fiecare 90 de minute
Staţia Spaţială are o lungime de 108 metri
Staţia Spaţială cântăreşte 419.724 de kilograme
Staţia Spaţială e localizată la 420 km de Terra
290 de astronauţi din 19 ţări au vizitat SSI.

O grădiniță din Capitală a fost grav afectată de furtună. Peste 65 de copaci rupți s-au prăbușit

În urma furtunii din 9 august, o grădiniță din Capitală a fost grav afectată. Circa 68 de copaci de pe teritoriul instituției au fost smulși din rădăcini sau rupți de vânt. 

Profesoară din Anglia acuzată că și-a ucis iubitul și l-a îngropat în grădină. Trupul acestuia a fost găsit după patru zile de săpături

O profesoară de școală primară din Northampton, Anglia, a pledat nevinovată pentru uciderea iubitului ei, care a fost găsit îngropat în grădina din spatele casei, după ce echipele de căutare ale poliției au petrecut patru zile săpând pentru a-l găsi.

Forensic officers remove the body from Beal and Mr Billingham's house in Moore Street, Northampton

O profesoară de școală primară din Northampton, Anglia, a pledat nevinovată pentru uciderea iubitului ei, care a fost găsit îngropat în grădina din spatele casei, după ce echipele de căutare ale poliției au petrecut patru zile săpând pentru a-l găsi, relatează Mirror, transmite Protv.ro.

Fiona Beal a fost acuzată de uciderea lui Nicholas Billingham, în toamna anului trecut. Nicholas Bilingham, în vârstă de 42 de ani, a fost găsit mort în grădina casei, acolo unde locuia cu Fiona Beal, pe Moore Street, zona Kingsley, din Northampton, în martie, după un efort de căutare al poliției.

Polițiștii legiști și echipele de specialitate de căutare, inclusiv un câine, au fost trimiși la adresă înainte de a fi făcută descoperirea.

Bărbatul a murit în urma unei răni la găt, provocată prin înjunghiere

Femeia a fost arestată la 321 de kilometri depărtare, la un hotel din Cumbria și, imediat, acuzată de crimă.Publicitate

Pe 12 august, inculpata, în vârstă de 48 de ani, a vorbit doar pentru a-și confirma numele și pledoaria de nevinovăție în timpul unei scurte audieri.

O examinare post-mortem a dezvăluit că Nicholas Billingham a murit după ce a fost înjunghiat în gât.

Fiona Beal preda la Academia Eastfield din Northampton înainte de arestare și, imediat după ce a fost arestată, a fost concediată.

„Era un copil minunat. A fost luat de lângă la noi mult prea devreme”

Într-un omagiu adus lui Nicholas Billingham, familia a declarat că: „Nick a fost luat de lângă la noi mult prea devreme și va rămâne întotdeauna în inimile noastre (…) Ne doare inima pentru Nick. Era un copil minunat și avem atât de multe amintiri dragi cu el de când a crescut și am fost atât de mândri de bărbatul care a devenise”.

Vecinii celor doi l-au descris pe Nicholas Billingham drept un „tip plăcut” și „un tip drăguț, fericit”.

Academia Eastfield din Northampton, unde a lucrat Fiona Beal înainte de arestarea ei, a spus că au fost „șocați și întristați” să audă de moartea lui Nicholas Billingham, descriind incidentul drept o „tragedie îngrozitoare care ne va zgudui comunitatea școlară”.

Fiona Beal a fost arestată preventiv și urmează să se prezinte în instanță pe 6 septembrie. Anterior, o dată stabilită pentru judecarea ei fusese anunțată pentru 12 septembrie.

Opt soldați ruși au murit, iar alți 18 sunt la terapie intensivă, după ce au mâncat plăcintă care conținea otravă pentru șobolani

Militarii ruși erau tratați într-un spital din Crimeea, provincie anexată de Rusia în 2004.

Opt soldați ruși au murit după ce au mâncat plăcintă care aveau otravă

Aceștia sunt victimele partizanilor ucraineni din Crimeea, care au livrat la spitalul din Sevastopol plăcintă contaminată cu otravă pentru șobolani, relatează publicația Obozrevatel, conform Protv.ro

Acesta nu este primul caz de acest gen. În martie, o bătrânică din Ucraina a ucis opt soldați ruși după ce le-a dat să mânânce plăcintă otrăvită.

De asemenea, în luna aprilie, Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina a relatat un episod petrecut în regiunea Izium, unde doi soldați din A 3-a Divizie de Puști Motorizate au murit, iar alți 28 au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind otrăviți tot cu plăcinte.

De unde ar putea proveni mutația Covid-19. Ipoteza cercetătorilor
Articolul anterior
Ce mănâncă Cristiano Ronaldo pentru a se menține în formă
Articolul următor