Nata Albot a devenit victima hackerilor. Vezi cum și-a recuperat contul de facebook și sfatul util pe care îl oferă utilizatorilor virtuali

În weekend, Nata Albot, fondatoarea KLumea cu peste 75.000 urmăritori virtuali pe facebook, a fost înștiințată printr-un email că șa pierdut dreptul de a-și administra propria pagină de facebook. Evident, șocul moral a fost unul mare, mai ales când nu îți imaginezi deloc că ai putea păți una ca asta.

separator
Nata Albot a făcut anunțul prin intermediul paginii de facebook „Internetu’ Grăiește” pe care o moderează împreună cu Andrei Bolocan.

,,Noroc, prieteni.
Noaptea asta cineva a vrut să facă un lucru rău și l-a făcut.
Pagina Nata Albot, cu peste 75,000 de urmăritori a dispărut de pe Facebook.

La etapa asta încă vedem care sunt căile de a o restabili, dar șansele sunt slabe. Dacă cineva a mai avut probleme similare, a fost înlăturat din admini la o pagină, dați de știre cum ați rezolvat și voi asta.

Multă sănătate și ne mai auzim noi cumva – că nu a terminat Zuckerberg să „tipărească” pagini”, a scris Nata Albot.

Ulterior, jurnalista a venit cu o lămurire. Ea a spus că pagina sa a fost spartă, iar cineva a încercat să vindă niște produse prin intermediul acesteia. Totodată, Nata are un sfat pentru utilizatorii virtuali cum să își protejeze conturile ca să evite situații neplăcute de genul acesta.

,,Salutare prieteni.
Nu, eu încă nu mi-am pierdut mintea din cauza carantinei și nici nu m-am apucat de vândut în vietnameză creme și șampoane. Pagina mea a fost spartă, cineva s-a apucat să vândă pe ea produse dubioase și….toate postările din ultimele 6 săptămâni au fost șterse.

Datorită la câțiva conaționali de-ai noștri, care muncesc la FB, am reușit să o recuperez destul de rapid. Pentru asta le Mulțumesc mult. Dar a fost destul de neplăcut să știi că cineva te-a dat afară din casa ta virtuală și că nu prea poți face mare lucru ca să o recuperezi.

La prima vedere, nu e mare lucru. Până la urmă e doar o pagină de FB. Dar această pagină pentru mine înseamnă arhiva ultimilor 11 ani din viața mea. Așa că nu e chiar atât de puțin.

Scuzați-mă pentru spam vizual cu vietnameze frumoase.

Și pentru că tot pățitul e priceput,vă dau un sfat: mergeți la setările paginilor voastre și introduceți Two-factor authetication, bifați să primiți notificări pe mail și messanger atunci când cineva încearcă să se logheze pe contul vostru și nu accesați linkuri dubioase.

Promit de azi să mă port frumos, să nu critic pe niciun politician și să devin moale și pufoasă (glumă)”, a scris Nata Albot.

Uniunea Europeană contribuie cu 1 miliard euro pentru găsirea unui vaccin împotriva Covid-19
Articolul anterior
Anticorpi pentru COVID-19. Evaluează-ți imunitatea și sănătatea la Alfa Diagnostica
Articolul următor
Alte articole interesante