Natalia Gordienko: ,,Să spun că sunt șocată, e puțin spus”

Natalia Gordienko vine cu o nouă reacție după ce a devenit câștigătoarea concursului național Eurovision 2020. Artista spune că a rămas afectată și decepționată, în urma valului de comentarii negative postate pe internet după anunțarea rezultatelor, dar și după afirmațiile că ea ar fi plătit juriul să câștige concursul. Natalia spune că acest concurs a fost câștigat de către ea în mod cinstit și că se simte onorată să ne reprezinte țara la Rotterdam.

separator

,,Încerc să-mi strâng puterile pentru a vă adresa un video și a mă expune în ceea ce privește tot negativul după Eurovision. Am vorbit în rusă, deoarece am foarte mari emoții și îmi ia timp să mă pot exprima în română, dar voi lăsa aici un rezumat pentru cei care nu înțeleg rusa.

Să spun că sunt șocată, e puțin spus. E foarte dureros, am citit mesaje foarte urâte și acuzații din partea persoanelor pe care le respectam mult, care mereu se salutau și cu care credeam că aveam o relație amicală. Nu m-am așteptat din partea familiei Parfeni să scrie ce a scris sau din partea domnului Dînga, deși îl respectam foarte mult – mi-e rușine de cuvintele și gunoiul aruncat în adresa mea în acel LIVE, după cum vedeți în video. Chiar e foarte urât și neprofesionist. Și dureros.

Am fost acuzată că aș fi plătit juriul, deși abia în ziua Eurovisionului am aflat cine sunt membrii acestuia și, logic, nu am avut cum. Îmi pare nespus de rău că unii membri ai juriului au fost dur criticați, deși fiecare a fost obiectiv și a dat punctajul cui au crezut de cuviință.

Cum să acuzi pe cineva de a face ceva fără să ai dovezi? Cazul cu SMS-urile – nu e vina mea că așa au funcționat liniile telefonice – singură am primit mesaje și screenuri (după cum puteți vedea) că nu s-ar fi trimis sms, deși au vrut să mă voteze. Iarăși – am dovada în față că nu am nimic de-a face cu asta.

De ce colaborez cu Filip Kirkorov? Deoarece a fost visul meu și dreptul meu să lucrez cu cine vreau eu. Mai ales că Filip a lucrat cu mulți interpreți pentru Eurovision și a avut succes de fiecare dată. De ce să nu aleg eu o persoană care poate și știe să fie profesionistă în domeniul ei?

Dacă ar fi câștigat altcineva, ați fi aruncat cu gunoi și în el/ea/ei? Am lucrat foarte mult la piesă și am depus eforturi enorme și nu înțeleg de ce unii concurenți nu pot accepta DEMN înfrângerea? Mai au șanse la anul și ceilalți ani, nu?

Mă bucur enorm de mult că mulți oameni din afara țării au apreciat și chiar lăudat prestația mea și mă doare foarte tare că propriul popor mă critică și mă înjosește în cel mai urât mod. Nu exagerez deloc, vedeți feedback-ul și în video.

Îmi pare rău că nu v-a plăcut piesa mea, eu oricum mă voi pregăti la maximum pentru a o prezenta la Eurovision la cel mai înalt nivel posibil. Am o echipă puternică în spate, căreia îi mulțumesc din inimă pentru tot. Mai ales pentru sprijinul în aceste momente în care ar trebui să mă concentrez pe prestația de la Rotterdam și nu pe negativul care mă afectează enorm.

Celor care au crezut în mine, m-au votat și m-au susținut – vă mulțumesc din suflet, am citit fiecare comentariu și v-am trimis o îmbrățișare virtuală fiecărui dintre voi. Per aspera ad astra!”, a menționat artista în postarea sa. Poți vedea video aici.

Eurovision 2023 Moldova: Zece artiști, calificați în etapa finală a concursului național

Zece interpreți continuă lupta pentru un bilet la Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, unde urmează să aibă loc Eurovision Song Contest 2023 (ESC). Finaliștii au fost selectați sâmbătă, 28 ianuarie, în urma audițiilor live, relatează Moldova1.

Lista interpreților admiși în etapa finală a concursului național Eurovision 2023:

 1. SunStroke Project – Yummy Mommy (55 puncte)
 2. Pasha Parfeni – Soarele și Luna (53 puncte)
 3. DONIA – Red Zone (52 puncte)
 4. Aliona Moon – Du-mă (49 puncte)
 5. OL – Why You Play It Cool (48 puncte)
 6. Surorile Osoianu – Bade, bădișor, bădiță (47 puncte)
 7. NÖRDIKA – Damn and down (45 puncte)
 8. Victor Gulick – Let’s dance (45 puncte)
 9. COSMINA – Indestructible (45 puncte)
 10. Corina Ivanov – When love’s real (44 puncte)

Lista interpreților admiși în etapa finală a concursului național Eurovision 2023:

 1. SunStroke Project – Yummy Mommy (55 puncte)
 1. Pasha Parfeni – Soarele și Luna (53 puncte)
 1. DONIA – Red Zone (52 puncte)
 1. Aliona Moon – Du-mă (49 puncte)
 1. OL – Why You Play It Cool (48 puncte)
 1. Surorile Osoianu – Bade, bădișor, bădiță (47 puncte)
 1. NÖRDIKA – Damn and down (45 puncte)
 1. Victor Gulick – Let’s dance (45 puncte)
 1. COSMINA – Indestructible (45 puncte)
 1. Corina Ivanov – When love’s real (44 puncte)
Captură video/M1
Sursa: Captură video/M1

Membrii juriului au fost:

 • Viola Julea, interpretă, dirijor de cor;
 • Ion Chiorpec, șef Radio Moldova Muzical;
 • Vasile Advahov, conducător artistic al Orchestrei Fraților Advahov, Artist al Poporului;
 • Liviu Știrbu, compozitor, Artist al Poporului;
 • Crudu Daniela, jurnalistă Moldova 1.

Participanții urmează să evolueze în Finala Națională din 4 martie, cu un show complet, care va include conceptul coregrafic și costumele scenice. Concurentul sau formația care va acumula cel mai mare punctaj, ne va reprezenta țara la Liverpool, unde se va desfășura Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023.

Republica Moldova participă la Concursul Internațional Eurovision Song Contest din anul 2005, clasându-se pe locul șase cu piesa „Bunica bate toba” în interpretarea trupei Zdob și Zdub. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul trei, cu piesa „Hey Mamma”.

Cele două semifinale vor fi transmise, în direct, în datele de 9 și 11 mai, iar Marea Finală va avea loc în data de 13 mai 2023.

Grav accident în raionul Anenii Noi. Un autocar cu pasageri s-a răsturnat

Un autocar de pe ruta Chișinău-Odessa, cu 21 de pasageri la bord, a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat. Accidentul s-a produs în această seară, în jurul orei 17:30, pe traseul care traversează localitatea Troița Nouă, raionul Anenii Noi.

Un autocar plin cu pasageri s-a rasturnat, la Anenii Noi. Precizarile politiei - FOTO

Preliminar, potrivit poliției, accidentul a acut loc din cauza condițiilor meteo.

Victime nu sunt, iar șoferul nu se afla în stare de ebrietate.

La moment polițiștii se află la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Un autocar plin cu pasageri s-a rasturnat, la Anenii Noi. Precizarile politiei - FOTO

Un autocar cu moldoveni s-a răsturnat în România. Cel puțin trei persoane au fost rănite

Un autocar în care se aflau opt persoane din Republica Moldova s-a răsturnat în România. Accidentul a avut loc astăzi după-amiază, în condițiile în care în nordul județului Galați viscolește puternic, iar șoferii, în special cei de pe vehicule mari sau transport persoane, au fost sfătuiți să nu plece la drum, scrie presa română.

Autocarul în care se aflau opt cetățeni din Republica Moldova a derapat și s-a răsturnat pe DE 581, la Berheci. În urma incidentului, cel puțin trei persoane au fost rănite.

Potrivit cadrelor medicale aflate la fața locului, răniții se află în stare stabilă. La locul incidentului au acționat o autospecială a ISU Galați, echipajul de descarcerare și echipajul SMURD tip B de la Detașamentul de Pompieri Tecuci.

Studenții se revoltă: RTEC le-ar oferi un număr limitat de abonamente, per universități
Articolul anterior
Editura Cartier serbează 25 de ani de activitate! Bucură-te de oferte surprinzătoare la Noaptea Cărților Deschise
Articolul următor