Natalia Gordienko și-a felicitat bunica cu ocazia zilei de naștere!

Ieri a fost sărbătorită bunica Nataliei Gordienko, una dintre cele mai importante ființe din viața artistei, un ajutor de nădejde, spiritual și fizic.

separator

Natalia își felicită bunica în fiecare an și publică câte o poză cu cea care joacă rolul de mamă, bunică, dar și străbunică. Ei bine, bunica Tamara a împlinit anul acesta 76 de ani și se pare că, alături de strănepot, aceasta găsește elixirul tinereții fără bătrânețe.

Bunica Tamara înflorește odată cu trecerea anilor. Natalia se simte mândră, într-o poză cu trei generații, alături de bunica sa și fiul ei, Christian:

,,С Днём Рожденья ,наша любимая Бабулечка!!!
Моё Всё…на одном фото
3 Поколения абсолютной любви!”, a scris interpreta.

Nu-i așa că artista are o bunică tânără?!


Un pescar a găsit un obuz în apele râului Prut

Un pescar a găsit în apele râului Prut un obuz din cel de-al Doilea Război Mondial. S-a întâmplat în data de 14 august.

Un pescar a găsit un obuz în apele râului Prut

Descoperirea a fost făcută de un locuitor al satului Gherman, raionul Ungheni. În timp ce pescuia, bărbatul a observat un obiect din metal, asemeni unui proiectil de artilerie.

Obuzul are o lungime de 50 de centimetri și diametrul de aproximativ 152 mm.

Bărbatul a anunțat patrula Poliției de Frontieră, care a solicitat intervenția specialiștilor. 

Astăzi, la fața locului s-au prezentat geniștii care au preluat obuzul. Acesta urmează să fie detonat pe poligonul de la Bulboaca, raionul Anenii Noi.

Igor Dodon reclamă abuzuri în dosarul în care este vizat. A transmis o scrisoare șefului Procuraturii Anticorupție

Avocații fostului președinte al țării Igor Dodon au transmis o plângere în adresa șefului Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin. Aceștia reclamă abuzuri și scurgeri de informații din dosarul în care este vizat clientul lor.

Documentul cu această adresare a fost publicat pe pagina de Facebook a avocatului Nicolae Posturusu, transmite publika.md

În scrisoare se menționează că oamenii legii au admis scurgeri de informații și au încălcat astfel confidențialitatea datelor urmăririi penale. 

Totodată, ei solicită identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care au comis acte de huliganism la adresa mamei fostului președinte. S-a întâmplat săptămâna trecută, când Galina Dodon a fost agresată verbal atunci când a venit la CNA pentru audieri în dosarul în care este învinuit fiul ei, Igor Dodon.

Numărul divorţurilor în Moldova, în creștere. Datele Biroului Naţional de Statistică

Numărul divorţurilor în Moldova a crescut cu 10 la sută în 2021 faţă de 2020. Asta arată datele Biroului Naţional de Statistică. Demografii susţin că de cele mai dese ori se despart cuplurile de la sate, după emigrarea unuia dintre soţi. Datele oficiale arată că în 2020 s-au înregistrat puţin peste 8600 de divorţuri, asta în timp ce anul trecut s-a încheiat cu 9900 de cereri de acest fel, scrie publika.md.

Cum treci peste un divorț? Ce simți după separarea de persoana iubită |  Dragoste & Sex, Psihologie, Relatii | Avantaje.ro - De 20 de ani pretuieste  femei ca tine

„Este un specific în ceea ce priveşte rata de divorţuri în Republica Moldova, este mai înaltă în spaţiile rurale, ceea ce niciodată nu am avut, acolo unde tradiţia spune că sunt pentru familie, în prezent acolo în mare creştere, şi asta se explică în primul rând prin emigraţie excesivă. „

Sergiu Tatarciuc din satul Ghindeşti raionul Floreşti are 54 de ani şi povesteşte că a divorţat. Bărbatul spune că problemele în cuplu au început după ce el a plecat în Rusia să muncească.

„Eu peste hotare, soţia era aici. Eu nu ştiam ce face ea, ea nu ştia ce fac eu. Nu este de lucru, nu-s bani de întreţinut copiii, familia, înainte mai creşteai un animal, aveai ceva, acum zero.”

Şi alţi oameni care locuiesc la sate spun că emigrarea unuia dintre soţi este o cauză a divorţurilor.

„Soţiile pleacă, n-au la ce să stea aici, iar bărbaţii rămân din capul lor, poftim, iată ăsta este unul dintre motive. „

„Ţările străine despart familiile, pleacă fie unul, fie celălalt, acolo unde pleacă întâlneşte pe altcineva şi vine acasă deja cu decizia că nu mai poate trăi cu el sau ea. Asta e cauza, oamenii sunt separaţi unii de alţii mult timp, un an, doi, trei, rămân şi copiii necăjiţi. „

De cealaltă parte, psihologii atribuie rata mare a divorţurilor în 2021 este rezultatul celor doi ani de pandemie. În această perioadă, cuplurile au petrecut mult mai mult timp împreună şi şi-au dat seama că nu mai sunt compatibile.

„Înainte ei aveau posibilitatea să meargă la muncă, să se recreeze şi erau un pic separaţi, se întâlneau doar seara, dar oamenii fug de plictiseală, oamenii caută ceva nou, astfel că pandemia a fost o cauză care a determinat la divorţ. Oamenii folosesc relaţia cu un loc unde luptă cu conflictele persoanele şi aşa ajungem la acele divorţuri exagerate. „

În 2021, şi numărul căsătoriilor au fost într-o uşoară creştere, asta în condiţiile în care în 2020 au Astfel, anul trecut s-a încheiat cu 15600 de căsătorii, faţă de 15 mii cât au fost la finele anului 2020. Vârsta medie în cazul bărbaţilor pentru prima căsătorie a fost de 29 de ani, iar pentru femei – 26.

De unde va fi adusă apa în care va fi botezat Prințul Archie?
Articolul anterior
Sfaturi pentru reducerea acidităţii gastrice
Articolul următor