Ne aşteaptă noi restricţii anti-Covid. CNESP se va întruni vineri în ședință

Ne aşteaptă noi restricţii anti-Covid din cauza creşterii constante a numărului de infectări cu noul coronavirus. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică se va întruni vineri în şedinţă pentru a discuta posibilitatea introducerii unor interdicţii în ceea ce privește evenimentele publice, limitări privind circulaţia transportului public, dar şi accesul la unele activităţi.

Young woman wearing face mask walking on sidewalk in foggy night while using smart phone.

Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Svetlana Nicolaescu, în cadrul emisiunii „În centrul atenţiei” de la Publika TV. Oficialul a declarat că noile restricţii sunt necesare pentru a nu permite colapsul sistemului medical, iar principala cauză este rata scăzută de imunizare. În context, Nicolaescu s-a mai referit şi la posibile noi reglementări pentru unele categorii de angajaţi.

„Vom propune pentru examinare în Comisie accesul la activitate pentru anumite categorii profesionale să fie realizat la fel, în baza certificatului COVID. – De exemplu, medici? – Absolut. Fie se vaccinează, fie îşi asumă responsabilitatea testării cu intervalul sau cu regularitatea stabilită. O facem în scopul ca să protejăm acele persoane cu care specialistul respectiv interacţioneză.”, a precizat Svetlana Nicolaescu.

De asemenea, potrivit oficialului, prognozele sunt sumbre pentru următoarea săptămână: am putea avea zilnic până la 3.000 de cazuri de COVID-19.

Svetlana Nicolaescu a mai spus că singura soluţie pentru a depăşi criza este vaccinarea populației, ţara fiind asigurată cu stocuri de ser pentru jumătate de an.

Ușile Nedeschise ale Lenuței Gheorghiță: despre ierarhia din muzica populară și din culisele concertelor
Articolul anterior
Incendiu masiv într-un bloc de locuit din centrul Chișinăului
Articolul următor
Alte articole interesante