Nenorocire. O tânără de 15 ani s-a înecat în răul Nistru

În dimineața zilei de astăzi, 27 iunie, scafandrierii au recuperat cadavrul unei fete în vârstă de 15 ani. Fata s-a înecat în după amiaza zilei de 26 iunie în râul Nistru în apropiere de localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă.

Potrivit primelor informații fata a mers la scăldat cu alte două minore.

Două fete au intrat în râu, iar una se afla pe mal. Peste o perioadă de timp fetele au dat semne că se îneacă.

Minora aflată pe mal a încercat să le salveze, reușind să scoată la mal doar una dintre ele. Fata în vârstă de 15 s-a scufundat sub apă și nu a mai ieșit.

La fața locului au fost alertați salvatorii care au efectuat lucrări de căutare subacvatică pe parcursul serii, fiind suspendate noaptea.

În dimineața zilei de 27 iunie, corpul neînsuflețit a minorei a fost găsit de echipa de scafandri la distanța de 70 metri de locul presupus de înec, la o adâncime de 5 metri.

Pentru căutarea și recuperarea minorei a fost utilizat un scaner sonor.

Potrivit informațiilor IGSU, de la începutul anului 2021, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 35 de persoane, inclusiv 5 minori.

În acest context, salvatorii îndeamnă oamenii să nu meargă la scăldat în locuri neautorizate și necunoscute, iar persoanele care au în grijă minori să-i monitorizeze strict și să nu le permită aflarea în locuri nesigure.

Cel mai probabil vaccinul anti-coronavirus va trebui făcut anual de către persoanele din categoria de risc
Articolul anterior
O grindină uriașă a făcut dezastru la Camenca
Articolul următor
Alte articole interesante