Nicolae Botgros a înscris 60 de ierni în calendar, dar 30 de primăveri în suflet

botgros-biografieNu își ascunde lacrimile când vorbeste despre tatăl său, de care îi este foarte dor…de el și de cântecul lui. Îi plânge sufletul de dor în unison cu vioara, dar zâmbește de dragul celor care îl admiră. Nu regretă nici un an care se înscrie în calendar, pentru că fiecare an are bucuriile și bogățiile sale. Anume anii i-ai adus dragostea oamenilor din toată lumea. Tot anii i-au dăruit răbdare, înțelepciune și oameni deosebiți în cale. A reușit să facă ceea ce politicienii doar vorbesc – să unească Republica Moldova cu România prin puterea cântecului și al neamului iubitor de folclor. Așa îl cunoaștem pe maestrul Nicolae Botgros – lăutar, soț, tată, bunel și un om de aur pentru neamul nostru.

separator

botgrosUnica. md aduce cele mai sincere felicitări lui Nicolae Botgros, cel care este și va fi mereu una din bogățiile Moldovei de pe ambele maluri ale Prutului. Dumnezeu să vă aibă în pază și să vă îmbogățească cu sănătate. Inspirația să vă ajute să descoperiți noi talente, pe care să le șlefuiți cum știți mai bine și să ni le lăsați moștenire. Aplauzele să vă dea putere să dăruiți lumii bogăția incontestabilă a folclorului, iar anii să vă înscrie în calendar nu ani, ci moment deosebite. Oamenii dragi să se bucure și să vă bucure încă mulți ani cu prezența lor. La mulți ani, Maestre!

ion-paladiIon Paladi, interpretul care îi este ca un fiu lui Nicolae Botgros, are numai cuvinte de mulțumire și mult respect pentru părintele său spiritual:

”Maestrul Nicolae Botgros îmi este ca un tată, iar familia dumnealui este și familia mea. Mă bucur că pot să fac parte dintr-o familie deosebită și talentată. Pentru mine, Nicolae Botgros este regele muzicii populare românești. Astăzi maestrul scrie istoria, iar noi trebuie să ne mândrim că trăim în aceeași perioadă cu dumnealui. Din suflet îi doresc Maestrului sănătate, căci de ea are cel mai mare nevoie. Și putere pentru a dărui în continuare poporului ceea ce are el mai scump – cântecul”

nelly ciobanuCu mult drag pentru maestrul Botgros, cu emoții și admirație, Nelly Ciobanu a transmis câteva gânduri:

”Nu trebuie să mai spunem cine este maestrul Nicolae Botgros, ar fi inutil. Vioara lui a străpuns inimile multor oameni și a lăsat frumoase și adânci amprente muzicale în sufletele noastre. Știu că a atins multe culmi spre care a muncit mult ca să ajunga și sunt sigură că sufletește este împlinit. În această zi, vreau și eu să-i doresc maestrului multă forță de muncă, sănătate, realizări muzicale cât mai frumoase. Fie ca Dumnezeu să-i binecuvinteze anii, iar sunetele fermecătoare ale viorii Măriei Sale să-i fie purtate hăt departe de către nepoți și strănepoți. La mulți ani!”

A murit una dintre cele mai frumoase femei din lume, la doar 29 de ani!
Articolul anterior
Millenium și Unica.md au improvizat un videoclip exclusiv pentru Nicolae Botgros
Articolul următor
Alte articole interesante