Nicolae Botgros: ,,Am trecut printr-un coşmar pe care nu ştiu dacă pot să-l descriu. Erau vreo 24 de oameni care umblau ca furnicile”

Veşti bune de la maestrul Nicolae Botgros. Dirijorul orchestrei „Lăutarii” îşi revine după ce a suferit grav de COVID-19. Ieri, chiar în ziua în care a împlinit 42 de ani de când conduce orchestra „Lăutarii”, maestrul a fost transferat de la terapie intensivă, într-un salon obişnuit al spitalului de Urgenţă.

separator

Nicolae Botgros a oferit un interviu în exclusivitate pentru TVR Moldova şi a povestit cât de agresiv a fost virusul cu el.

Respirând încă greu, Nicolae Botgros a povestit la telefon, că a trecut printr-un adevărat calvar după ce s-a îmbolnăvit de Covid.

Nicolae Botgros, dirijor orchestra „Lăutarii”: „Eu am trecut printr-un coşmar pe care nu ştiu dacă pot vreo dată să-l descriu. Respiraţie n-am avut practic deloc, saturaţia era jos de tot, mai jos de 90. Coronavirus este o infecţie care trebuie doborâtă, trebuie să te baţi ca un urs, ca un lup, altfel nu poţi lupta”.

Au fost clipe grele, iar eforturile medicilor au fost colosale.

Erau vreo 24 de persoane care umblau ca furnicile, oamenii aceştia lucrează, nu se joacă. Vreau să le mulţumesc”.

Nicolae Botgros spune că familia şi mesajele venite din partea celor care l-au îndrăgit, l-au ajutat foarte mult să depăşească starea grea în care s-a aflat.

„Ei au fost ajutorul meu şi vreau să le mulţumesc încă o dată”.

Ieri, a fost o zi specială pentru dirijorul Nicolae Botgros, inclusiv pentru că s-au împlinit 42 de ani de când conduce orchestra „Lăutarii”.

Dirijorul orchestrei „Lăutarii” se simte acum mai bine, însă va trebui să mai stea o perioadă internat pentru a se recupera în totalitate.

„Vă promit că dacă ies de aici cu bine, o să vă fac concerte mari, o să fac lucruri frumoase, pe care le-am meditat aici. Eu vreau să mă întorc pe altarul meu frumos, pe scena mea pe care o am de 42 de ani”.

Nicolae Botgros a fost diagnosticat cu COVID-19, la sfârşitul lunii octombrie, după ce mai mulţi membri ai orchestrei, inclusiv fiul său, au fost testaţi pozitiv.

Din cauza complicaţiilor, dirijorul s-a aflat timp de trei săptămâni în secţia de terapie intensivă, a Institutului de Medicină Urgentă.

Actorul Hugh Grant a aflat abia acum că viroza chinuitoare pe care a avut-o în februarie a fost Covid-19
Articolul anterior
Un jurat al emisiunii ,,Românii au talent”, testat pozitiv cu coronavirus. Smiley îi ia locul!
Articolul următor
Alte articole interesante