Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru sărbătoresc 49 de ani de căsnicie. Mesajul emoționant al dirijorului

Zi importantă pentru Nicolae Botgros și soția sa, Lidia Bejenaru. Cei doi sărbătoresc 49 de ani de căsnicie. Indiferent de încercările pe care le-a oferit soarta, astăzi sunt împreună și se bucură pentru acest eveniment din familie. O recunoaște chiar maestrul care a publicat un mesaj special pe pagina sa de Facebook.

separator

„Căsnicia este „nodul destinului” în care sunt legate firele a două vieți. O conversație spirituală, emoțională, multe ori măgulitoare, iar periodic chinuitoare și febrilă.

Farmecul acestui dialog este faptul că nici nu îți dai seama când au zburat cei 49 de ani munciți împreună, când a plecat jumătate de secol din viețile a doi oameni legați prin taina jurământului duhovnicesc. Acești 49 de ani pentru familia noastră au însemnat bucurie, euforie, ostilitate, înțelegere, grijă, compasiune, frământări și regrete. A însemnat tot ce poate simți și trăi un om.

Asta e! Indiferent de ce ne-a oferit viața, pe toate le-am trăit în doi, eu și soția mea, Lidia Bejenaru”, a scris artistul. ,,La mulți ani tuturor celor care își sărbătoresc astăzi ziua nunții, la mulți ani și nouă!”.

Amintim că în urmă cu câteva zile, Nicolae Botgros a negat faptul că s-ar fi separat de Lidia Bejenaru, după zvonurile apărute în presă.

În același timp, maestrul a recunoscut public și spune că își asumă faptul că a devenit tatăl unei fetițe, pe nume Nicoleta, acum în vârstă de 2 anișori.

Rușii au bombardat un spital din Ucraina. Patru medici au murit

Patru medici au fost uciși, iar doi pacienți au fost răniți după ce forțele ruse au bombardat un spital de psihiatrie din satul Strelecha, săptămâna trecută, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

Potrivit The Guardian, Singebuvov a spus că medicii au murit în timp ce încercau să evacueze pacienții din spital. „În timpul evacuării, rușii au început un bombardament masiv”, a spus el.

„În satul Strelecha, medicii au încercat să evacueze pacienții dintr-un spital de psihiatrie. Lucrătorii medicali, chiar și sub bombardamente, riscându-și viața, au încercat să salveze bolnavii. S-a putut evacua 30 de pacienți, în total sunt peste 600 în instituție”, a spus Sinegubov, potrivit Ukrainska Pravda, citată de Hotnews.

Potrivit datelor preliminare, din păcate, 4 lucrători medicali au murit, 2 pacienți au fost răniți.

Raportul nu a putut fi verificat independent, potrivit The Guardian.

Max Barskih a crescut în Herson, oraș ocupat de ruși

Max Barskih a crescut în Herson. Interpretul ucrainean a împărtășit fotografii din copilăria sa. Acesta a dezvăluit că mulți dintre prietenii săi au rămas în Herson, aceștia rămânând izolați după invazia rușilor. Max trăiește o durere imensă și speră că foarte curând îi va putea îmbrățișa din nou pe cei dragi.

Anul acesta, orașul ucrainean Herson a împlinit 244 de ani. În cinstea acestei sărbători, Max Barskih a dedicat o postare orașului natal, pe contul său de Instagram. Artistul a remarcat că de fapt copilăria sa fericită este legată de acest oraș și, pe bună dreptate, îl consideră ,,cel mai bun oraș de pe pământ”.

Max și-a diluat postarea cu fotografii de arhivă în care arată fericit alături de prietenii din copilărie.

În plus, interpretul a subliniat că speră ca, în câteva săptămâni, orașul său natal va fi dezocupat și va putea să vină să-i îmbrățișeze pe oamenii apropiați. Recent s-a aflat că artistul își va construi în continuare cariera muzicală, dar sub un nou pseudonim.

Banca Mondială va acorda Moldovei sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului zootehnic

Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a avut, pe 19 septembrie, o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale. Discuțiile s-au axat pe acordarea sprijinului financiar de către Banca Mondială pentru dezvoltarea sectorului zootehnic. Astfel, au fost identificate segmentele-cheie unde ar putea fi direcționate eforturile.

Potrivit unui comunicat al MAIA, părțile au convenit că domeniul zootehnic este de o importanță strategică, însă o atenție deosebită va fi acordată sectorului de creștere a bovinelor pentru lapte și pentru carne, precum și sectorului avicol, care integrează subsectoarele de producere a cărnii de pasăre și a ouălor pentru consum. 

„Aceste categorii de produse au o importanță esențială pentru asigurarea securității alimentare a țării și unele dintre produse au undă verde pentru a ieși la export, inclusiv pe piața Uniunii Europene”, se menționează în comunicat.

Reprezentanții Băncii Mondiale au precizat că, în cadrul proiectelor de finanțare, vor putea beneficia atât mediul de afaceri (fermierii), cât și instituțiile statului care au atribuții de supraveghere și control pe întregul lanț valoric al produselor de origine animală. 

Scopul principal este de a pregăti autoritățile statului și de a consolida mediul de afaceri  în procesul de aderare la UE. Totodată, se examinează posibilitatea susținerii instituțiilor de învățământ specializate în domeniul agricol, cu scopul asigurării sectorului cu cadre înalt calificate.

Proiectul va fi lansat la începutul anului 2023, iar până atunci urmează a fi coordonat cu toate instituțiile responsabile și ministerele de resort.

În Moscova se închid şcolile
Articolul anterior
Emilian Crețu lansează videoclipul ,,Durdom Pa Pa”
Articolul următor