Nicu Popescu, discuții cu oficiali internaționali: Am înregistrat un progres semnificativ în îndeplinirea recomandărilor UE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, afirmă că R. Moldova a înregistrat progrese semnificative în implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene. Despre acest subiect, dar și altele, șeful diplomației de la Chișinău a discutat în cadrul Conferinței Internaționale pentru Reconstrucția Ucrainei.

De asemenea, Nicu Popescu a avut întrevederi cu mai mulți omologi și oficiali prezenți la eveniment, printre care s-au numărat: James Cleverly (Regatul Unit), Luminița Odobescu (România), Miroslav Wlachovský (Slovacia), Alexander Schallenberg (Austria), Jean Asselborn (Luxemburg), Bujar Osmani (Macedonia de Nord), Olta Xhaçka (Albania), Annalena Baerbock (Germania), Hayashi Yoshimasa (Japonia), Anniken Huitfeldt (Norvegia), Zbigniew Rau (Polonia), Leo Docherty (Secretar de Stat pentru Europa al Regatului Unit), și Gert-Jan Koopman (Director General, Vecinătate și Negocieri de Extindere a Uniunii Europene).

Subiectele discutate au vizat procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană și despre progresele semnificative pe care le-am realizat în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

„Primul raport verbal al UE arată că am înregistrat un progres semnificativ în îndeplinirea recomandărilor UE. Obiectivul nostru principal este să inițiem negocierile de aderare până la sfârșitul acestui an”, se menționează într-un comunicat de presă emis de către reprezentanții Ministerului de Externe.

Un alt subiect discutat a fost pregătirea pentru următoarea ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova, care va avea loc în luna octombrie, la Chișinău, și va reuni mulți prieteni ai țării noastre.

La fel, ministrul Nicu Popescu a discutat cu omologii săi europeni despre situația de securitate din regiune cauzată de războiul injust al Federației Ruse împotriva Ucrainei. În context, s-a menționat că Republica Moldova și-a asumat angajamentul de a reconstrui o grădiniță în statul vecin. Republica Moldova a fost, este și va fi alături de Ucraina.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Inna și Deliric, ipostază pasională la piscină! Cum se distrează cuplul în vacanță: „Sunteți un cuplu atât de frumos!”
Articolul anterior
Alte 22 de spitale din țară, dotate cu generatoare de ultimă generație, grație SUA. Investițiile se ridică la 710 mii dolari
Articolul următor