Nicuşor Dan este noul primar al municipiului București

Nicuşor Dan este noul primar general al capitalei României. Alegerile locale pentru primăria generală a municipului Bucureşti au fost câştigate duminică de Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de PNL şi USR-PLUS, arată primele cifre după închiderea urnelor.

separator

Nicușor Dan, noul primar general al Bucureștiului susținut de Partidul Național Liberal şi de USR-PLUS, era la a treia încercare de obținere a acestei funcții, după candidaturile din 2012 și 2016, transmite ProTV.ro.

Nicușor Dan a făcut primele declarații de presă după anunțarea exit-poll-ului CURS-Avangarde, potrivit căruia este noul primar al Bucureștiului, cu 47,2% dintre voturi, la alegeri locale 2020.

Nicușor Dan a declarat că este mai bucuros pentru bucuria alegătoilor decât pentru propria sa bucurie și a ținut să-i asigure pe bucureșteni că va începe schimbarea în bine a administrației publice din București.

Iată cele mai importante declarații ale lui Nicușor Dan:

– Mulțumesc bucureștenilor care au ieșit și ne-au votat azi, pentru că mi-au dat încredere, în ciuda campaniei murdare împotriva mea. Mulțumesc partenerilor din USR și PLUS și din PNL.

– PNL și USR PLUS au făcut parteneriatul pentru București și au venit cu candidați unici la Primăria generală și la primăriile de sector.

– Mulțumesc voluntarilor cu care am făcut împreună campania din 2012, din 2016 și din 2020.

– Să știți că sunt mai bucuros pentru bucuria voastră decât pentru propria mea bucurie.

– Îi asigur pe bucureșteni că vom începe schimbarea în bine a administrației publice. Bucureștiul are oameni muncitori, creativi, care au reușit în mediul privat, academic, și cu o administrație pe măsură Bucureștiul nu poate decât să reușească. Îi asigur pe bucureșteni că vom colabora cu ei.

– Primăria generală nu poate fi condusă în stilul Ceaușescu. Vreau să vă obișnuiți de acum cu ideea că primăria este partenerul vostru.

– Am încheiat un parteneriat cu PNL și USR PLUS și vă asigur că acest parteneriat va continua.

– Îi asigur pe bucureștenii care nu ne-au votat că Bucureștiul este în egală măsură Bucureștiul lor. Îi chem pe toți să fim parteneri în construcția noului București.

– Îi rog pe reprezentanții noștri să fie vigilenți în această seară până la finalizarea numărătorii voturilor. Am câștigat cu multă muncă o campanie foarte grea și avem responsabilitatea ca voturile să se regăsească întocmai în procesele verbale.

– E o seară frumoasă în care mulțumim bucureștenilor care, ca de obicei, sunt mai inteligenți decât noi.

– Din zilele următoare începem munca, pentru că va fi mult de muncă.

Cine este Nicușor Dan?

Candidatul Nicușor Dan are 50 de ani, este matematician de profesie, cu un doctorat la Paris, dar este și un cunoscut activist social.

În 2008, el a fondat Asociaţia ”Salvaţi Bucureştiul”, după care a blocat în instanţă mai multe proiecte care ar fi afectat clădirile istorice din Bucureşti şi spaţiile verzi.

Video! Liza Galkin îi uimește pe fanii tatălui ei cu o conversație în limba franceză
Articolul anterior
Video. Imagini filmate cu drona la Filarmonica Națională
Articolul următor