Ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, anunță meteorologii de peste Prut

Administrația Națională de Meteorologie din România a emis, duminică, o informare meteo de vreme rea. În perioada imediat următoare, se așteaptă o răcire semnificativă, lapoviță, ninsori și viscol.

separator

Interval de valabilitate: 22 martie, ora 13 – 25 martie (miercuri), ora 18.

Fenomene vizate: răcire accentuată, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului, precipitații mixte;

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol.

Cod galben (22 martie, ora 13:00 – 23 martie, ora 02:00). Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, viscol. Zone afectate: Carpații Orientali și Meridionali

Cod galben (23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00). Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații mixte. Zone afectate: Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei, Carpații Orientali, Munții Apuseni, sudul Transilvaniei. Cod portocaliu (23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00). Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol. Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali. În intervalul menționat, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Satul Pohorniceni, din raionul Orhei, a intrat în carantină
Articolul anterior
Mesajul directorului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, către tineri: ,,Nu vă considerați invincibili”
Articolul următor
Alte articole interesante